Món Esport
Un nou model de competició per ajudar a professionalitzar el futbol femení
  • CA
Les jugadores del Barça celebren un gol aquest curs. | FC Barcelona

Una nova competició per seguir impulsant el desig de professionalitzar el futbol femení. Aquest és el gran repte que afronta la RFEF amb el futbol femení, a qui aquesta setmana ha dirigit la mirada amb la proposta d’un nou model de competició que ja ha estat aprovat pel Comitè de Futbol Femení i la Comissió de Presidents de les Federacions Autonòmiques. L’objectiu de la RFEF és impulsar les seleccions espanyoles i que el futbol femení sigui l’esport més practicat a Espanya per nenes de fins a 14 anys. El repte, per tant, és augmentar el nombre de llicències federatives entre la base. 

 

El nou model que s’implantarà pretén imitar les competicions femenines d’Austràlia, d’Anglaterra i d’Alemanya. No s’eliminarà la Lliga Iberdrola actual, sinó que es crearan més divisions on els clubs hauran de reunir una sèrie de requisits, com un nombre de jugadores del planter, límits salarials o límits d’estrangeres. Paral·lelament, la RFEF vol buscar el màxim nivell competitiu, apostant per ajudar els clubs a professionalitzar-se garantint l’equilibri econòmic a través d’un nou model. Aquest tindrà dues divisions: la Divisió d’Elit i la Divisió de les Promeses, i serà d’adscripció voluntària. La Divisió d’Elit tindrà un mínim de vuit equips i un màxim de 16, mentre que la de Promeses acollirà entre 8 i 20 equips, ampliable fins a un màxim de 32 si hi hagués interès dels clubs. 

 

La Divisió Elit serà amb format anual de lliga i la de Promeses amb format de dues fases. Una primera fase amb dos grups territorials i una segona d’ascensos i descensos amb model de play off o lligueta de proximitat. Per donar força a les seleccions espanyoles es fixa que un nombre mínim de jugadores han de venir de la base de cada club i, al mateix temps, es donarà suport econòmicament més a aquells clubs que inverteixin en fomentar el futbol base femení. Un nombre mínim de jugadores ha de tenir contracte de treball en cadascuna de les divisions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa