Un nou model de competició per ajudar a professionalitzar el futbol femení

La RFEF vol que el futbol sigui l'esport més practicat per nenes de fins a 14 anys

Les jugadores del Barça celebren un gol aquest curs. | FC Barcelona

Una nova competició per seguir impulsant el desig de professionalitzar el futbol femení. Aquest és el gran repte que afronta la RFEF amb el futbol femení, a qui aquesta setmana ha dirigit la mirada amb la proposta d’un nou model de competició que ja ha estat aprovat pel Comitè de Futbol Femení i la Comissió de Presidents de les Federacions Autonòmiques. L’objectiu de la RFEF és impulsar les seleccions espanyoles i que el futbol femení sigui l’esport més practicat a Espanya per nenes de fins a 14 anys. El repte, per tant, és augmentar el nombre de llicències federatives entre la base. 

 

El nou model que s’implantarà pretén imitar les competicions femenines d’Austràlia, d’Anglaterra i d’Alemanya. No s’eliminarà la Lliga Iberdrola actual, sinó que es crearan més divisions on els clubs hauran de reunir una sèrie de requisits, com un nombre de jugadores del planter, límits salarials o límits d’estrangeres. Paral·lelament, la RFEF vol buscar el màxim nivell competitiu, apostant per ajudar els clubs a professionalitzar-se garantint l’equilibri econòmic a través d’un nou model. Aquest tindrà dues divisions: la Divisió d’Elit i la Divisió de les Promeses, i serà d’adscripció voluntària. La Divisió d’Elit tindrà un mínim de vuit equips i un màxim de 16, mentre que la de Promeses acollirà entre 8 i 20 equips, ampliable fins a un màxim de 32 si hi hagués interès dels clubs. 

 

La Divisió Elit serà amb format anual de lliga i la de Promeses amb format de dues fases. Una primera fase amb dos grups territorials i una segona d’ascensos i descensos amb model de play off o lligueta de proximitat. Per donar força a les seleccions espanyoles es fixa que un nombre mínim de jugadores han de venir de la base de cada club i, al mateix temps, es donarà suport econòmicament més a aquells clubs que inverteixin en fomentar el futbol base femení. Un nombre mínim de jugadores ha de tenir contracte de treball en cadascuna de les divisions.

Nou comentari