Un equip de futbol sala de Tenerife fa història en promoure la igualtat de gènere

El Tenerife Iberia Toscal s'ha convertit en el primer club esportiu que juga un partit oficial de categoria masculina amb noms de dona a la samarreta

Les samarretes del Tenerife Iberia Toscal són de color rosa i inclouen el lema 'Tenerife juga en igualtat'.

Les samarretes del Tenerife Iberia Toscal són de color rosa i inclouen el lema ‘Tenerife juga en igualtat’. | Tenerife Iberia Toscal

Un equip de la Segona Divisió B del futbol sala de Tenerife ha dut a terme una iniciativa històrica en l’àmbit de l’esport i la igualtat de gènere. El Tenerife Iberia Toscal s’ha convertit en el primer equip masculí que juga un partit oficial amb noms de dones a les seves samarretes liles en el matx contra el CD Salesianos corresponent a la primera ronda de la Copa del Rei.

 

 

Els jugadors tinerfenys han escollit el nom de les seves àvies, mares, germanes, parelles, filles o amigues en un homenatge a totes elles que s’emmarca en el lema “Tenerife juga en igualtat” que l’entitat també incorpora en les seves elàstiques. El conjunt i la marca esportiva Kelme pretenien donar visibilitat a la lluita a favor de la igualtat i ho ha aconseguit. Alguns equips com el Barça ja havien aprofitat el dia de la dona per promoure iniciatives semblants, però aquestes s’havien produït sempre abans o després d’un compromís esportiu, mai durant el mateix.

 

 

El Tenerife Iberia Toscal és un club que constantment desenvolupa diferents accions d’àmbit social. “L’esport és un vehicle ideal per conscienciar la societat i per donar suport a diferents col·lectius. Tots soms iguals i tenim els mateixos drets independentment de la nostra raça, gènere, condició sexual o religió”, apunten des del club. En l’àmbit futbolístic, la iniciativa feminista ha donat sort al conjunt local, que ha guanyat 4-1 al seu rival.

Més informació

Nou comentari