Només un equip català a Primera 31 anys després

El Barça serà l’únic representant del país a la Lliga Santander, mentre que Espanyol, Girona i Sabadell jugaran a Segona

L’ascens del Centre d’Esports Sabadell a Segona Divisió ha estat l’única bona notícia d’una temporada per oblidar del futbol català del màxim nivell. L’intent d’ascens frustrat del Girona va posar punt final a un curs desastrós en què el Barça no ha guanyat cap títol –i ha estat humiliat a la Champions– i l’Espanyol ha baixat a la Lliga Smartbank. La conseqüència final ha estat devastadora: després de 31 anys, el Barça serà l’únic equip del país a Primera.

Des de la temporada 1989/90, el futbol català sempre havia tingut dos representants (com a mínim) a la màxima categoria estatal. L’Espanyol va estar a Segona el curs 1993/94, però aquell any el Lleida va acompanyar el Barça a Primera. El club blaugrana només ha estat sol una altra vegada, la temporada 1963/64. Com a mínim, enguany el futbol català tindrà tres representants a la Lliga Smartbank: l’Espanyol, el Girona i el Sabadell.

Més informació

Nou comentari