Un aficionat britànic, detingut a Abu Dhabi per portar una samarreta de Qatar
Els jugadors de Qatar celebren la consecució de la Copa d’Àsia. | EFE

És aficionat de l’Arsenal, encara que viu a Wolverhampton. Ali Issa Ahmad, de 26 anys, ha tingut unes vacances desastroses. El seguidor britànic va viatjar als Emirats Àrabs Units per passar-hi el mes de gener i s’hi ha hagut de quedar més temps del previst perquè ha estat detingut per portar una samarreta de Qatar durant un partit de la darrera edició de la Copa d’Àsia (que precisament va guanyar Qatar).

 

Qatar no manté relacions diplomàtiques amb els Emirats Àrabs Unit i en la pàgina web de turisme del segon país s’especifica de forma ben clara que “des del 7 de juliol del 2017, les mostres de simpatia a les xarxes socials o en públic cap a Qatar poden suposar l’empresonament i una multa substancial“. “Cal respectar les tradicions, els costums, les lleis i les religions locals en tot moment. Pot haver-hi greus penes per fer alguna cosa que no sigui il·legal al Regne Unit “, segueix explicant el portal.

 

Ahmad, que es va desplaçar al país asiàtic per gaudir del futbol, s’enfronta ara a 15 anys de presó, segons els principals mitjans de comunicació britànics, que citen fonts de la seva família. Ahmad ha assegurat que desconeixia la llei dels Emirats Àrabs i, a més, ha negat haver oposat resistència com les autoritats han denunciat.Nou comentari