Món Esport
La UEFA proposa que la Supercopa d’Europa sigui el primer partit amb públic
  • CA

La UEFA ha assenyalat la Supercopa d’Europa, que es disputarà el pròxim 24 de setembre a Budapest, com al possible “partit pilot” per permetre per primera vegada “l’entrada d’un nombre reduït d’espectadors”. L’organisme s’ha reunit aquest dimecres per videoconferència amb els 55 secretaris generals de les federacions membre per discutir en particular el possible retorn gradual dels afeccionats als partits que organitza.

En aquest sentit, els participants han assegurat que “és massa aviat per permetre als afeccionats participar en els partits de la Lliga de Nacions que es disputaran a principis de setembre”, i que és millor “realitzar partit(s) de prova per estudiar amb precisió l’impacte dels espectadors en els protocols mèdics actuals”.

“La UEFA ha suggerit emprar la Supercopa de la UEFA, que es jugarà el 24 de setembre a Budapest, com partit pilot en el qual es pugui permetre l’entrada d’un nombre reduït d’espectadors”, ha dit l’organisme en un comunicat. En aquest sentit, totes les federacions nacionals “han subratllat la necessitat que s’apliquin mesures higièniques i sanitàries estrictes per garantir la salut de tots els presents en un partit abans de permetre el retorn dels afeccionats”.

“També s’ha debutat la qüestió de la quarantena dels jugadors, en particular per als partits de les seleccions nacionals amb jugadors procedents de clubs estrangers que podrien córrer el risc de ser sotmesos a mesures de quarantena en tornar al seu país de residència. S’ha demanat a les federacions membre que es dirigeixin als seus governs per sol·licitar exempcions per als jugadors i els membres dels equips (els anomenats corredors internacionals que ja existeixen en diversos països)”, ha exposat la UEFA.

A més, les federacions nacionals tindran l’opció de sol·licitar el trasllat d’un partit a una seu neutral si les condicions internes poguessin posar en perill l’organització del partit. El resultat de tots els debats d’aquest dimecres es presentarà al Comitè Executiu de la UEFA “en els pròxims dies” perquè es prenguin decisions sobre els assumptes tractats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa