La imprevisibilitat del coronavirus impedeix predir qualsevol escenari. En tots els aspectes, però sobretot en el relacionat amb el món dels esports. Ara per ara, no obstant això, la majoria de federacions, clubs i esportistes tenen clar que volen acabar la temporada 2019/20. Sigui com sigui i quan sigui. També la UEFA, és clar, que de fet ja ha amenaçat a les Lligues que segueixin els passos de la belga –que ha proposat finalitzar el curs i declarar campió el líder, el Bruges– d’excloure-les de les competicions europees.

Segons ha transcendit aquest diumenge, en la mateixa entrevista en què va avisar els clubs d’aquesta possible sanció, el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, també va posar una data límit per acabar la Champions League i l’Europa League: el 3 d’agost. “Tenim diferents opcions per reprendre la Champions i l’Europa League el maig, el juny i el juliol… o no tornar a jugar. Aquesta opció també està sobre la taula. Hi ha un grup de treball que està estudiant aquest assumpte, però depenem dels governs i les autoritats. El 3 d’agost ha d’estar tot acabat. Els mesos de setembre i octubre ja no es pot jugar”, hauria valorat.

A més, el màxim dirigent de l’organisme que regeix el futbol europeu també hauria deixat oberta la porta a canviar el format de les competicions per poder-les acabar. “Podem jugar amb el sistema actual o fer-ho a partit únic amb un sorteig per saber qui juga a casa. O jugar a camp neutral. Una final four o una final a vuit també estan sobre la taula. Hi ha moltes teories. La situació és extraordinària i podríem compartir dates i horaris amb les Lligues. Hem de ser flexibles. Si la crisi passa abans, començarem abans, però no posarem la salut de ningú en risc”, hauria afirmat.

La UEFA ho desmenteix

Tot i les paraules de Ceferin, la UEFA ha emès un comunicat en el qual ha deixat clar que no és cert que hi hagi una data límit per acabar les competicions. I ha insistit en el fet que “la primera prioritat de tots els membres del grup de treball és preservar la salut pública”. Quan la situació s’hagi normalitzat ja hi haurà temps de buscar espais en el calendari. “Una de les opcions estudiades ha estat jugar el juliol i l’agost, si és necessari i sempre depenent de l’autorització de les autoritats nacionals”, ha aclarit l’organisme en el text difós.Més notícies

Paulinho revela el perquè del seu pas fugaç pel Barça

El brasiler recorda el seu any al Camp Nou en una entrevista a ‘RAC1’

Un golfista espanyol llança pilotes contra l’esquerra espanyola i Torra, “el ‘paleto’ nacionalista”

Gonzalo Fernández-Castaño ha deixat ben clara la seva ideologia i ha publicat un vídeo molt polèmic a les xarxes socials

Nou comentari