Món Esport
La UEFA confirma els criteris de selecció dels clubs que disputaran la pròxima Champions

El Comitè Executiu de la UEFA ha deixat ben clar aquest dijous, després de la reunió que ha mantingut, que els mèrits esportius seran els que determinaran els clubs que participaran en les edicions de la Champions League i l’Europa League de la temporada 2020/21. Per aquest motiu, el màxim organisme continental ha instat les federacions i les lligues a “explorar totes les opcions possibles per jugar totes les competicions nacionals principals” i, en conseqüència, a “donar accés als tornejos europeus mitjançant la conclusió natural”.

La UEFA, que ha deixat clar en tot moment que “la salut dels jugadors, espectadors i tothom qui participa en el futbol és el més important ara per ara”, ha comunicat que l’escenari ideal, “si la situació pandèmica ho permet”, és que les competicions actualment suspeses s’acabin tal com estava previst, però en dates diferents”. “Si aquesta opció no és possible, seria preferible que les competicions suspeses es reprenguessin amb un format diferent que continuï permetent que els clubs es classifiquin per mèrit esportiu”, ha afegit la nota.

L’organisme rector del futbol continental ha reiterat, d’aquesta forma, que la seva prioritat absoluta és que la temporada 2019/20 s’acabi com sigui. A més, i malgrat les amenaces del seu president, Aleksander Ceferin, a la Lliga belga per negar-se a culminar el curs, la UEFA ha flexibilitzat la seva postura i ha acceptat la possibilitat que, “si hi ha raons legítimes com per exemple una prohibició governamentals”, hi hagi tornejos que no s’acabin. En aquests casos, seran les federacions dels països en qüestió els que decidiran els equips que juguen la Champions i l’Europa League.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa