La UEFA crea una aplicació per aconsellar els futbolistes professionals

Uns 2.500 jugadors podran accedir a aquesta "innovadora iniciativa", que intenta preveure problemes en el futur

La UEFA ha creat l’aplicació UEFA For Players per a tots els futbolistes d’elit europeus, en la qual exjugadors internacionals ofereixen consells pràctics als futbolistes en actiu sobre com gestionar temes essencials de les seves carreres amb vídeos de simulació immersiva i estudis de casos de la vida real. Prop de 2.500 jugadors podran accedir a aquesta “innovadora iniciativa”, que intenta preveure problemes en el futur perquè, segons ha expressat l’exporter d’Anglaterra David James, “un dia els diners deixen d’arribar” i un 40 per cent de futbolistes acaben les seves carreres amb problemes econòmics.

“Penses que jugaràs sempre, però són molt pocs els jugadors que decideixen quan deixaran la seva carrera. La majoria de les vegades no és una elecció, i és necessari que els jugadors joves es planifiquin amb antelació“, ha argumentat. L’exfutbolista francès i actual secretari tècnic del Barça Eric Abidal ha contribuït en la gestió de la comunicació en els mitjans i xarxes socials dins de l’aplicació i l’ha catalogat com una “oportunitat que li hagués agradat tenir en la seva carrera”, juntament amb l’exporter portuguès Nuno Gómez, que ha dissenyat la part de gestió de les regles del futbol i les lleis del futbol, i l’ha definit com una eina “pionera” de la UEFA que pot ajudar els futbolistes a prendre decisions “clau”.

Aquesta aplicació informa sobre, entre altres coses, sobre lluita antidopatge, integritat, regles del joc i reglaments de les principals competicions de la UEFA, així com també com preparar-se per a la vida després del futbol, enfrontar-se a una entrevista amb els mitjans de comunicació i manejar de forma adequada les finances.

Nou comentari