La trama Oikos traspassa fronteres: la Policia Nacional certifica possibles arreglaments a Itàlia

La segona fase de la trama Oikos desenvolupada per la Policia Nacional en coordinació amb l’Europol ha certificat la línia de recerca que apuntava a presumptes arreglaments també de diversos partits del futbol italià, amb la implicació de jugadors de la Serie A, la Primera Divisió d’aquest país. Un total de 14 persones han estat detingudes en aquesta segona fase de l’operatiu desenvolupat de manera conjunta a Espanya i Itàlia, on la Polizia Di Stato ha dut a terme dos registres relacionats amb els arrestats per delictes de corrupció entre particulars, blanqueig de capitals i administració deslleial.

Segons ha informat la Policia Nacional aquest divendres, durant la recerca s’han detectat diversos intents d’arreglaments de partits a la Serie A i, a més, s’ha comprovat la relació que els líders de l’organització tenien amb una casa d’apostes il·legal a Itàlia els clients de les quals eren persones d’alt nivell adquisitiu, incloent jugadors de futbol de la Primera Divisió italiana. En la primera fase de la ‘operació Oikos’ desenvolupada al maig –quan es van practicar onze detencions– els investigadors ja van apuntar a Itàlia com un dels països on podia haver penetrat l’organització liderada pels exfutbolistes espanyols Carlos Aranda i Raúl Bravo, als quals qualificaven com als “líders” d’una xarxa de blanqueig de diners i altres activitats il·lícites, incloent el narcotràfic.

En aquesta primera fase de l’operació Oikos, els agents de la Policia van trobar diverses fulles manuscrites que recollien una operativa de recaptació, repartiment, devolució i lliurament de fons per al condicionament d’un resultat esportiu de la Segona Divisió de Futbol de la Lliga Espanyola. S’investiga un Osca-Nàstic del 2018 i la presumpta prima orquestrada pel club d’Osca per condicionar el Reus-Valladolid del 2017, segons van apuntar llavors fonts policials.

El cas traspassa fronteres

Aquest divendres la Policia ha assenyalat que la recerca es va centrar en una persona italiana que es trobava directament lligada al principal investigat en l’operació Oikos. En la recerca que instrueix un Jutjat d’Osca hi ha informes policials sobre converses entre Carlos Aranda, establert en l’actualitat a Màlaga, i un ciutadà italià identificat com Mattia Mariotti. La implicació d’aquest investigat, que feia multitud de viatges de Roma a Màlaga per desenvolupar la seva pressumpta activitat criminal, consistia a gestionar un saló de jocs a la ciutat italiana de Tívoli que estava relacionat estretament amb una casa d’apostes il·legal. Era aquí on, segons la Policia, es realitzaven apostes clandestines amb la presumpta participació d’esportistes de primer nivell.

Un dels dos registres a Itàlia s’ha dut a terme a l’oficina principal del ciutadà italià investigat, on s’ha trobat diversa documentació que el relaciona de manera directa amb el principal investigat de l’operació a Espanya. De Carlos Aranda es destacava en els primers informes de la trama en qüestió que tenia dos salons de joc de la seva propietat a Màlaga. A l’assenyalat com a cap al costat de Raúl Bravo se li van intervenir moltes converses telefòniques amb altres implicats i fins i tot amb persones del seu entorn familiar i afectiu, als quals orientava en les apostes i alertava sobre guardar silenci.Més notícies

Dura sanció de la Federació Espanyola al Rayo Vallecano pels crits de la seva afició contra Zozúlia

El club madrileny haurà de pagar una multa de 18.000 euros i veurà com el seu estadi és clausurat parcialment

Cristiano Ronaldo: “Soc el millor, soc molt intel·ligent i no tinc defectes”

L'estrella portuguesa de la Juventus ha aprofitat les vacances per donar una entrevista molt personal

Nou comentari