Món Esport
Tebas es queixa del tractament fiscal als futbolistes a Espanya
  • CA

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha subratllat que Espanya és “el país de la Unió Europea que tracta pitjor fiscalment els futbolistes” i que això està “provocant una fuga de talent” a altres lligues europees, durant la seva participació en la Cumbre Empresarial Empresas Españolas Liderando el Futuro (EELF), organitzada per la CEOE.

“Som el país de la Unió Europea que tracta pitjor fiscalment els nostres futbolistes. A Itàlia, a França i a Anglaterra hi ha un tractament fiscal molt millor per a aquesta mena de rendes elevades d’esportistes professionals. Això està provocant una fugida del nostre talent a aquests països. I aquesta és una qüestió molt fàcil, si el nostre talent se’n va a altres països, els nostres valors de drets audiovisuals nacionals i internacionals baixaran i, si ho fan, perdrem alguns dels llocs de treball que generem”, ha avisat durant la seva ponència.

En aquest sentit, ha recordat que “en els clubs de LaLiga, com en qualsevol altra empresa, hi ha propietaris que arrisquen el seu patrimoni per crear oci i entreteniment“, però també “riquesa per a Espanya i els seus ciutadans”.

“Som un dels sectors exportadors més importants, si no que el més. Perquè fabriquem a Espanya un producte, el futbol professional, que exportem a l’estranger a través d’un senyal de satèl·lit, sense costos logístics de vaixells, camions, etc. Exportar el nostre senyal ens costa 40 milions d’euros i repatriem a Espanya, entre drets audiovisuals i patrocinis, més de 1.400 milions d’euros, la qual cosa suposa un ingrés net per al nostre país de més de 1.350 milions d’euros”, ha finalitzat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa