El diàleg i el respecte són dos dels pilars del codi de conducta per a l’exemplaritat en la gestió de l’esport signat aquest dijous pel Consell Superior d’Esports (CSD), LaLiga i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) dins de l’anomenat Pacte de Viana, en el qual es va acordar el retorn als entrenaments després de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19. La presidenta del CSD, Irene Lozano, i els presidents de LaLiga, Javier Tebas, i de l’RFEF, Luis Rubiales, han rubricat el document que forma part de l’acord del passat 18 d’abril, i que és extensible a la resta d’actors de tots els esports.

Aquest codi pretén crear dinàmiques de “col·laboració i diàleg constructiu, basat en l’honestedat, la resolució amistosa dels conflictes i el respecte mutu entre els diferents actors del món de l’esport espanyol”. Així mateix, el text persegueix que aquest clima de col·laboració i respecte sigui percebut per la societat com a ensenya de l’esport, de manera que els seus directius i gestors “constitueixin exemples inspiradors per a la societat, com ho són els esportistes”.

El codi consta de set pilars ètics: generar confiança entre les institucions del sector; actuar amb integritat; practicar el diàleg sincer, honest i constructiu; resoldre de manera amistosa els conflictes i les discrepàncies, a través de mecanismes de mediació; i exercir el respecte mutu i la mesura en les declaracions públiques. “Es fugirà de desqualificacions i, en general, termes que danyin la reputació de les persones o les institucions en àmbits públics, com ara reunions, mitjans de comunicació i xarxes socials. Es fugirà de la difusió de desinformació o faules relatives a les persones o institucions”, assenyala el codi.

Finalment, s’ha de practicar la transparència i el foment de l’ètica, i s’ha de cobrar consciència de l’exemplaritat de directius i gestors, en coherència amb els valors positius de l’esport. “Aquests es reflecteixen en comportaments concrets i reals que inspirin la societat, molt especialment les joves generacions de directius i líders de l’administració d’institucions o empreses esportives, tant públiques com privades”, subratlla el codi de conducta per a l’esport espanyol.Més notícies

L’àrbitre de la final de la Champions del 2016 reconeix que va concedir un gol il·legal al Madrid

Notícia: L’àrbitre de la final de la Champions del 2016 reconeix que va concedir un gol il·legal al Madrid
Comparteix
Mark Clattenburg assegura que el conjunt blanc va guanyar la Lliga de Campions gràcies a un gol en fora de joc de Sergio Ramos
Notícia: L’àrbitre de la final de la Champions del 2016 reconeix que va concedir un gol il·legal al Madrid - Mobile

Nou gest d’Arthur per deixar clar que vol quedar-se al Barça

Notícia: Nou gest d’Arthur per deixar clar que vol quedar-se al Barça
Comparteix
El migcampista brasiler reitera el seu desig de continuar defensant la samarreta blaugrana
Notícia: Nou gest d’Arthur per deixar clar que vol quedar-se al Barça - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa