Tebas i Rubiales signen un codi de conducta per al futbol

Els presidents de LaLiga i la Federació Espanyola, respectivament, i Irene Lozano, màxima dirigent del CSD, han rubricat el document que forma part de l'acord de mitjan abril

El diàleg i el respecte són dos dels pilars del codi de conducta per a l’exemplaritat en la gestió de l’esport signat aquest dijous pel Consell Superior d’Esports (CSD), LaLiga i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) dins de l’anomenat Pacte de Viana, en el qual es va acordar el retorn als entrenaments després de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19. La presidenta del CSD, Irene Lozano, i els presidents de LaLiga, Javier Tebas, i de l’RFEF, Luis Rubiales, han rubricat el document que forma part de l’acord del passat 18 d’abril, i que és extensible a la resta d’actors de tots els esports.

Aquest codi pretén crear dinàmiques de “col·laboració i diàleg constructiu, basat en l’honestedat, la resolució amistosa dels conflictes i el respecte mutu entre els diferents actors del món de l’esport espanyol”. Així mateix, el text persegueix que aquest clima de col·laboració i respecte sigui percebut per la societat com a ensenya de l’esport, de manera que els seus directius i gestors “constitueixin exemples inspiradors per a la societat, com ho són els esportistes”.

El codi consta de set pilars ètics: generar confiança entre les institucions del sector; actuar amb integritat; practicar el diàleg sincer, honest i constructiu; resoldre de manera amistosa els conflictes i les discrepàncies, a través de mecanismes de mediació; i exercir el respecte mutu i la mesura en les declaracions públiques. “Es fugirà de desqualificacions i, en general, termes que danyin la reputació de les persones o les institucions en àmbits públics, com ara reunions, mitjans de comunicació i xarxes socials. Es fugirà de la difusió de desinformació o faules relatives a les persones o institucions”, assenyala el codi.

Finalment, s’ha de practicar la transparència i el foment de l’ètica, i s’ha de cobrar consciència de l’exemplaritat de directius i gestors, en coherència amb els valors positius de l’esport. “Aquests es reflecteixen en comportaments concrets i reals que inspirin la societat, molt especialment les joves generacions de directius i líders de l’administració d’institucions o empreses esportives, tant públiques com privades”, subratlla el codi de conducta per a l’esport espanyol.

Més informació

Nou comentari