Tebas entra en el conflicte entre la Superlliga, la UEFA i la FIFA

LaLiga es persona en la causa judicial

LaLiga, presidida per Javier Tebas, ha emès un comunicat en el qual ha anunciat que es persona en el procediment de la Superlliga contra la UEFA i la FIFA. En els dos autos, un d’abril i l’altre de juliol, en els quals la Justícia espanyola i suïssa, respectivament, emplaçaven els dos organismes reguladors del futbol europeu i mundial a no emprendre reprimendes contra els clubs fundadors de la Superlliga, apareix el nom de LaLiga i el de Tebas, i és per això que, diuen es personen en aquesta causa.

“Després de saber, a través dels mitjans de comunicació, l’adopció d’un auto que estableix certes mesures cautelars, amb data del 20 d’abril del 2021; així com un segon auto, amb data de l’1 de juliol del 2021, on es menciona explícitament les lligues nacionals i el president de LaLiga, aquesta considera que té un interès legítim en participar en aquest procediment, ja que les decisions derivades del mateix afectaran de forma evident l’equilibri del futbol a Europa”, diu el comunicat.

En el mateix text, LaLiga deixa clar una vegada més que no comparteix el projecte de la Superlliga, però sí que obre la porta a “defensar la necessitat d’introduir millores” al futbol europeu i al futbol mundial. Cal recordar que en els autos en qüestió s’advertia la UEFA i la FIFA de la possibilitat d’incórrer en un delicte d’abús de poder si s’amenaçaven o es castigaven els clubs fundadors de la Superlliga, fet que va permetre a Barça, Madrid i Juventus participar de la Champions League de la temporada vinent sense problemes.

Més informació

Nou comentari