Javier Tebas ha presentat aquest dilluns la seva dimissió com a president de LaLiga, una decisió “reflexionada” perquè pugui obrir-se un procés electoral que doti “d’estabilitat” el futbol espanyol, i ha anunciat que tornarà a presentar-se per optar a ocupar la presidència de l’organisme en qüestió durant els pròxims quatre anys. “Crec que aquesta és la millor decisió per al futur d’aquesta institució“, ha justificat Tebas en un comunicat que ha difós a través de les seves xarxes socials.

Entre les principals raons per optar a la reelecció, Tebas ha destacat “l’estabilitat” aconseguida amb la venda dels drets audiovisuals. “Hem d’intentar donar a la institució la màxima estabilitat possible. LaLiga té l’enorme responsabilitat de gestionar el major actiu dels clubs, que són els seus drets audiovisuals i tenen un valor aproximat de 2.200 milions d’euros per temporada”, ha apuntat. “Entre les qüestions que he après en aquests més de sis anys al capdavant de la Lliga és que una estabilitat institucional ajuda a mantenir la confiança entre les desenes d’operadors nacionals i internacionals de televisió, patrocinadors… Per tant, ajuda a mantenir i créixer el valor dels nostres drets”, ha prosseguit.

A més, Tebes ha recordat que el seu mandat al capdavant de l’organisme acabava l’octubre del 2020, i que el concurs dels drets audiovisuals nacionals per al trienni juny 2022-juny 2025 ho farà entre març i juny del 2021. “Segons el meu parer, està massa prop del període electoral. Des de fa anys seguim una estratègia per als nostres drets audiovisuals. No oblidem que estem parlant d’un import de més de 1.200 milions d’euros”, ha recalcat.

L’inici d’una nova legislatura és una altra de les raons per plantejar els comicis, perquè pugui coincidir el mandat del president amb ella. “S’iniciarà un nou curs polític, on és possible que es plantegin en el nostre Parlament nacional i en l’europeu lleis i directives que afectin la nostra institució i els nostres actius: avantprojecte de Llei de l’Esport, pujades d’impostos, mesures per a la protecció de la propietat intel·lectual, mesures sobre la llibertat de serveis dins de la Unió Europea. Tot plegat pot afectar els nostres actius de manera considerable i la nostra competitivitat amb altres lligues d’Europa“, ha indicat.

“I, per descomptat, per poder parlar amb tots els actors implicats penso que no és bo fer-ho amb un mandat al qual li quedin uns mesos. La persona que hagi de fer-ho ho ha de fer amb un suport majoritari dels clubs almenys per a quatre anys”, ha subratllat. La possible reforma de les competicions europees ha estat el quart motiu esgrimit per Tebas. “Durant aquesta temporada, LaLiga ha liderat l’oposició a les reformes de les competicions europees, hem liderat la defensa dels vostres actius audiovisuals perquè els mateixos no perdin valor. Per poder seguir en aquest lideratge, és important que el president que estigui el faci amb un mandat de no només uns mesos”, ha sentenciat.

 Més notícies

Messi: “El que sento pel Barça va molt més enllà de qualsevol paper”

L'argentí deixa clar, després de rebre la seva sisena Pilota d'Or, que no té la intenció de marxar del Camp Nou encara que el seu contracte li ho permeti

Messi i el Barça tornen a liderar en solitari la classificació històrica de la Pilota d’Or

El capità del Barça guanya per sisena vegada el trofeu al millor jugador del món, fa un pas endavant en la seva cursa particular amb Cristiano Ronaldo i erigeix el Barça com a club amb més distincions

Nou comentari