Món Esport
Suècia torna de rebot als quarts 24 anys després (1-0)
  • CA

 

24 anys després, la selecció de Suècia tornarà a disputar els quarts de final d’un Mundial. Ho farà després que el combinat d’Andersson Janne n’hagi tingut prou amb un afortunat gol de Forsberg, la seva principal estrella i alhora un dels homes més criticats fins ara per les seves discretes actuacions, per derrotar Suïssa (1-0). El seu xut l’ha desviat amb el peu un defensa suís, que ha fet impossible l’estirada de Sommer.

 

Al primer temps, ha estat Suïssa qui ha portat més el pes del partit, malgrat ambdues seleccions han disposat de diferents ocasions per obrir el marcador. Zuber, amb un xut des de la frontal i amb un cop de cap desviat, ha tingut les més clares pels helvètics, mentre que Berg i Ekdal, amb una rematada al lateral de la xarxa i un xut de primeres per sobre del travesser, han protagonitzat els avisos més perillosos dels suecs. Suècia ha sobreviscut gràcies a la seva col·locació defensiva i ofensiva, si bé ha concedit força ocasions a una Suïssa imprecisa en el remat final.

 

Sommer, sota pals, ha mantingut als suïssos sense encaixar fins al segon temps, quan superada l’hora de joc, Suècia ha trobat premi en un xut afortunat. Forsberg ha rebut una pilota a la frontal i, després d’un control orientat, s’ha fet un forat per xutar, amb la sort que l’intent ha tocat en Akanji, que l’ha desviat prou com per fer-la imparable pel porter suís. 

 

Els de Petkovic han intentat reaccionar. Ho ha provat Shaqiri primer, però el seu tir ha topat en l’esquena d’un defensa. El jugador suís d’origen kosovar havia estat dels més actius en el primer temps, aportant dinamisme i lideratge des de la banda. El seleccionador suís, conscient del poc temps que li quedava, ha intentar sacsejar l’equip donant-li un impuls més ofensiu: Embolo i Seferovic han entrat per Zuber i Dzemaili, però la seva entrada no ha tingut l’efecte esperat. De fet, ha estat Suècia qui ha pogut tancar el marcador en la darrera acció del partit: amb Suïssa bolcada en atac, Thelin s’ha escapat en velocitat i Lang l’ha tombat a terra. En un primer moment, l’àrbitre l’ha expulsat i ha xiulat penal, però el VAR ha fet que rectifiqués de la segona decisió, de forma que tot i mantenir la vermella al central, que era l’últim home, ha acabat xiulant falta a la frontal de l’àrea. S’enfrontarà al vencedor del Colòmbia-Anglaterra als quarts de final. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa