La solució de la FIFA per als futbolistes que acaben contracte el 30 de juny

La FIFA ha publicat aquest dimarts un vídeo en el qual ha explicat les seves indicacions en relació amb diverses conseqüències legals derivades de l’aturada futbolística provocada pel coronavirus. L’entitat que regula el futbol mundial ha assegurat que els contractes dels futbolistes que expiraven inicialment el 30 de juny del 2020 es perllongaran fins que s’acabi la temporada amb l’objectiu que cap club es quedi sense efectius quan es reprengui la competició. I que les dates del mercat de fitxatges s’adaptaran al calendari final.

“Normalment, els contractes els jugadors caduquen quan s’acaba una temporada. Amb la suspensió actual de la majoria de Lligues, és evident que la temporada actual no acabarà el 30 de juny, tal com s’havia previst inicialment. Per tant, la FIFA proposa que els contractes s’allarguin fins que la temporada s’acabi. Aquesta mesura, que preserva la integritat i l’estabilitat esportiva, hauria d’estar en línia amb la intenció original de les parts quan es va signar el contracte”, ha explicat l’organisme.

Si els clubs i els jugadors no arriben a un acord, els casos s’hauran de traslladar a la FIFA, que examinarà els següents factors: l’existència d’un intent genuí per part del club d’arribar a un acord amb el futbolista, la situació econòmica del club, la proporcionalitat de les adaptacions als contractes dels jugadors, els ingressos nets dels futbolistes després d’adaptar els contractes i el tractament igualitari als jugadors de tots els equips.

La decisió tindrà continuïtat amb els contractes que s’iniciïn quan comenci la pròxima temporada, que també tindrà, és clar, una data imprevista. Els períodes d’inscripció de futbolistes dependran dels calendaris que s’estableixin. Perquè no hi hagi cap mena de problema ni conflicte, la FIFA ha assegurat que el mercat de fitxatges s’ajustarà a les circumstàncies excepcionals. “Les finestres de transferència rellevants es mouran perquè caiguin entre el final de la temporada 2019/20 i l’inici del curs 2020/21”, ha informat l’entitat presidida per Gianni Infantino.

L’AFE s’hi posiciona en contra

D’altra banda, en la reunió telemàtica que han mantingut aquest dimarts la Lliga, la Federació Espanyola i l’Associació de Futbolistes Espanyols, l’AFE s’ha mostrat completament contrària al fet que els contractes dels jugadors es perllonguin sistemàticament. “Lamentem que l’RFEF assumeixi la postura de la FIFA, ja que vulnera els drets laborals dels i les treballadors/es”, ha valorat el sindicat de futbolistes espanyols a través d’un comunicat.Més notícies

La FIFA confirma ajudes milionàries al món del futbol per combatre el coronavirus

"És el nostre deure fer tot el possible per ajudar en moments de necessitat", ha assegurat un portaveu

Leo Messi se suma a la marató solidària contra el coronavirus

El capità del Barça s'ha apuntat a la iniciativa de Carlos Latre per recaptar fons per a la investigació d’una vacuna contra la Covid-19

Nou comentari