Món Esport
Sergio García i Joan Verdú fitxen per la Muntanyesa
  • CA

Roda el món i torna al Born. La història de Sergio García i Joan Verdú comença i acaba a Barcelona. Criats a Can Barça però idolatrats a Can Perico, el del Bon Pastor i el del l’Eixample decideixen emprendre un camí ben diferent, lluny de l’elit. I és que amb 37 anys, els dos futbolistes decideixen defugir del focus per fitxar per la Muntanyesa, de la tercera divisió. El club de Nou Barris, per la seva part, revoluciona el futbol català amb una doble operació treballada des de l’ombra per Pedro García, director esportiu de la institució barcelonina, i Màgic Díaz, representant dels futbolistes.

“No venim a retirar-nos, venim a competir”

La carta de presentació és clara. Això de la retirada els queda lluny. I és que, entre d’altres coses, a tots dos ja se’ls ha penjat l’etiqueta en el seu moment quan Sergio García va decidir marxar al Qatar i Verdú a la Xina. Però ves per on, ara els ve de gust tornar; i no per retirar-se, si no per seguir “competint”. El ‘9’, Sergio García, portava un any i mig sense equip, i tot i que se l’havia relacionat amb clubs com el Saragossa no havia tornat a jugar un partit oficial des que es va desvincular de l’Espanyol l’estiu de 2019. “Volia tornar a sentir-me futbolista, ens falta ritme de competició però ens hem cuidat”, comentava el futbolista criat a la Masia mentre assegurava: “No venim a retirar-nos, venim a competir. Estarem al nostre nivell… si que és cert  que ja costa una mica més amb l’edat però tant en Joan com jo ens hem cuidat”.

La força d’una amistat

Va ser durant l’estiu de 2010, tot just quan l’Espanyol estrenava estadi i mirava al futur amb il·lusions renovades, quan Joan Verdú deixava Riazor per tornar a Barcelona. Només un any després, Sergio García seguiria les passes del seu bon amic per fitxar per l’Espanyol després d’uns anys força convulsos al Reial Betis. Tornava una amistat i començava el bon futbol a Cornellà-El Prat. Formant societat amb els Osvaldo, Luís García o Stuani, Sergio García i Joan Verdú van trobar el seu millor futbol davant una afició, la blanc-i-blava, que ara recorda amb una bona dosi de nostàlgia aquells anys.

Ara, almenys per part seva, aquella nostàlgia acaba. Sergio i Verdú aterren a la Muntanyesa per a tornar a gaudir i fer gaudir del futbol.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa