Món Esport
Rubiales destitueix Lopetegui com a seleccionador espanyol
  • CA

Decisions dràstiques a la selecció espanyola de futbol. Després de la bomba explotada per Florentino Pérez aquest dimarts, en anunciar la contractació de Julen Lopetegui com el nou entrenador del Reial Madrid per les properes tres temporades, ara és Luis Rubiales qui envia un nou projectil a la línia de flotació de ‘la Roja’. El nou president de la Reial Federació Espanyola de Futbol destitueix el seleccionador a només dos dies del debut al Mundial de Rússia.

L’anunci oficial del Madrid ha provocat una crisi majúscula en el si de la concentració de la selecció estatal a Krasnodar, que ara haurà d’afrontar la Copa del Món sense el tècnic que ha preparat el torneig. Una discussió pública entre Lopetegui i Fernando Hierro, actual director esportiu de la RFEF, va fer saltar les alarmes, i el retard d’una hora en la roda de premsa prevista per aquest dimecres a les 10:30 hores per tal que Rubiales, Sergio Ramos, Hierro i el mateix tècnic guipuscoà finalitzessin la reunió definitiva ha fet augmentar el clima de mals presagis.

 

Rubiales ha manifestat que, com a president, “ens hem vist obligats a prescindir del seleccionador” degut al seu fitxatge pel Reial Madrid. “Hi ha maneres d’actuar, ens vam assabentar cinc minuts abans de fer-se pública una nota de premsa”, ha etzibat, criticant durament l’actuació del Reial Madrid. I ha insistit: “La RFEF no pot estar al marge de les negociacions d’un dels seus treballadors i assabentar-se cinc minuts abans d’un comunicat públic.”

El president de la RFEF ha estat clar a l’hora de valorar la destitució del seleccionador. “Ningú pot estar fora de les regles. És Espanya, és la selecció espanyola”. Una solució d’urgència, però amb tot el suport dels nous directius: “La situació és molt complicada. No diré que és de les millors solucions. Però vaig guanyar les eleccions amb un discurs de com s’han de fer les coses. Tinc el suport total de la junta directiva i he parlat amb tothom abans de prendre la decisió”.

 

Pel què fa el nou seleccionador, Rubiales ha preferit no avançar-se als esdeveniments. “No vull parlar de noms”, ha dit, però també ha admès que, durant el Mundial, “tocarem el menys possible d’aquesta concentració”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa