Món Esport
Els rivals del Sabadell, el Barça B i el Cornellà al play-off d’ascens a Segona
  • CA

Els tres equips catalans classificats per al play-off exprés d’ascens a Segona Divisió han conegut aquest dijous, en el sorteig que s’ha celebrat a Marbella, els primers rivals als quals s’hauran d’enfrontar en els seus respectius camins cap a la segona màxima categoria del futbol espanyol. El Centre d’Esports Sabadell es veurà les cares amb l’Atlètic de Madrid B, mentre que el filial del Barça buscarà un lloc a les semifinals davant el Valladolid Promesas i la Unió Esportiva Cornellà ho farà contra l’Eivissa. Com que cap d’ells va acabar en la primera posició del Grup III, lloc ocupat pel Castelló, els tres conjunts estaran obligats a guanyar tres eliminatòries a partit únic a Andalusia, seu del torneig, si volen pujar.

Atlètic de Madrid B: tercer classificat del Grup I

El filial de l’Atlètic de Madrid s’ha classificat per al play-off d’ascens com a tercer del Grup I. El seu registre durant la temporada ha estat de setze victòries, cinc empats i set derrotes. És l’equip que més gols ha marcat del seu grup, 52. Com el Sabadell, el filial matalasser ha estat lluitant durant pràcticament tot el curs per acabar en la primera posició, però un tram final dolent –amb cinc punts sumats de 18 disponibles– ho ha impedit. A més, cal recordar que el darrer ascens arlequinat a la Primera Divisió, el 1986, ja va ser contra l’Atlètic de Madrid. Aquell 18 de maig la Nova Creu Alta va viure un dels vespres més importants de la seva història. El pròxim 19 de juliol, a Algesires, els vallesans intentaran fer el primer pas cap a Segona.

Valladolid Promesas: quart classificat del Grup II

El Valladolid Promesas s’ha classificat per al play-off d’ascens com a quart del Grup II. El seu registre durant la temporada ha estat de dotze victòries, onze empats i cinc derrotes. Com a filial, és un equip amb una mitjana d’edat molt baixa (21 anys). No podrà comptar amb el seu gran punt a favor: la fiabilitat al seu estadi, ja que 80,9% dels punts que ha aconseguit enguany han estat com a local. El partit entre el filial del Barça i el val·lisoletà es disputarà el 19 de juliol a Màlaga.

Eivissa: segon classificat del Grup I

L’Eivissa s’ha classificat per al play-off d’ascens com a segon del Grup I. El seu registre durant la temporada ha estat de disset victòries, cinc empats i sis derrotes. Ha estat, de llarg, l’equip menys golejat del seu grup i també el de tota la categoria. Només ha concedit 18 gols en contra. El primer equip del Barça, a més, ja va poder comprovar l’exigència de l’equip de Pablo Alfaro en els setzens de final de la Copa del Rei. Griezmann va salvar l’equip de Setién en un partit en què els balears van exhibir una imatge molt competitiva. El partit entre l’Eivissa i la Unió Esportiva Cornellà es disputarà el 18 de juliol a Màlaga.

Un play-off exprés a porta tancada

Aquest dimecres, la Federació Espanyola va anunciar que el play-off d’ascens a Segona Divisió es jugarà “sense la presència de públic i a porta tancada” tenint en compte “les recomanacions emeses per les autoritats competents en relació amb el coronavirus i la possible autorització de la celebració de competicions esportives amb afeccionats a les grades”. En principi, està previst que el cap de setmana del 18 i 19 de juliol es disputin les primeres eliminatòries, de les quals sortiran dos equips que pujaran directament. Els dos primers classificats de grup que perdin el primer partit s’integraran a un quadre que estarà format pels guanyadors de les eliminatòries entre els segons, els tercers i els quarts classificats de cada grup. El dijous 23 es disputaran les quatre semifinals i el diumenge 26 els dos darrers partits, els que determinaran els altres dos conjunts que pujaran a Segona. Tots els enfrontaments es podran seguir a través de Footters.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa