La RFEF critica Mediapro per l’ús d’imatges no oficials del VAR en les emissions de la Lliga

La Federació ha emès un comunicat en el qual critica amb duresa l’ús d’una imatge confusa en l’emissió de l’Athletic-València d’aquest dissabte

L’emissió del partit de Lliga entre Athletic Club i València ha viscut una situació confusa, que la Federació Espanyola posteriorment ha denunciat. En la jugada del gol del conjunt xe, que ha estat l’únic del partit, hi ha hagut un possible fora de joc del davanter Maxi Gómez. En un primer moment, la realització del partit ha posat en pantalla una imatge que feia veure que l’uruguaià es trobava en una situació avançada. El VAR, però, ha validat el gol.

Ja en la segona part, en una repetició, s’ha incorporat la imatge oficial, la que fa servir el VAR, en la qual es demostra que Gómez ha arrencat en una posició correcta. La RFEF ha considerat que aquest fet va “en contra de les més elementals normes de codi ètic esportiu”. Això, segons l’òrgan que regeix el futbol espanyol, “pot conduir a crear una alarma social així com una pèrdua de confiança en l’actual proveïdor de VAR i en les aptituds dels àrbitres espanyols”.

En la mateixa línia, la Federació prossegueix: “La RFEF manifesta que els responsables de la retransmissió del partit (Mediapro) han traspassat una línia vermella de manera intolerable i hauran de comparèixer davant els organismes competents per la seva acció il·legal i, si fos el cas, delictiva.”

Més informació

Nou comentari