La Reial Societat desperta el Mirandés del somni i es classifica per a la final de la Copa (0-1)

La Reial Societat ha despertat el Mirandés del seu somni dolç i s’ha convertit en el primer finalista de la Copa del Rei 2019/20. El botxí del Reial Madrid als quarts de final ha eliminat l’equip revelació de la temporada a la competició del KO després d’imposar-se a l’Estadi Municipal d’Anduva (0-1) i fer encara més bo el resultat de l’anada a Anoeta (2-1). Mikel Oyarzabal, de penal a les acaballes de la primera part, ha marcat l’única diana del partit de tornada entre bascos i castellanolleonesos.

El conjunt entrenat per Imanol Alguacil no ha donat marge a la sorpresa i ha completat 90 minuts molt solvents. La Reial ha difuminat l’esperança i la il·lusió d’un Mirandés que no ha renunciat en cap moment a segur somiant, ni quan el temps que quedava ho pressuposava impossible. Oyarzabal, que no coneix el que és posar-se nerviós, ha fet justícia amb el que s’ha vist sobre la gespa al minut 41 en transformar un llançament des dels onze metres.

La Reial Societat torna, 32 anys després, a una final de la Copa, competició que no guanya des del 1987 i que, de fet, només ha alçat una vegada més: la primera vegada que va endur-se el títol cap a les seves vitrines va ser l’any 1909 i sota la denominació de Club Ciclista de San Sebastián. L’última final que va disputar, la del 1988, va perdre-la contra el Barça per un gol, obra d’Alexanko, a zero.