Món Esport
Registren la casa d’Iker Casillas en el marc d’una operació contra el frau fiscal

Membres de la Fiscalia i de l’Agència Tributària de Portugal han registrat aquest dimecres els domicilis de jugadors, entre ells l’exmadridista i candidat a la presidència de la Federació Espanyola Iker Casillas, de presidents de clubs i d’agents com Jorge Mendes en el marc d’una operació sobre presumpte frau fiscal en el futbol portuguès per inflar costos i evitar el pagament de l’IVA i les contribucions a la Seguretat Social. L’origen de la investigació, durant la qual s’han confiscat documents relacionats amb negocis multimilionaris, es troba en les revelacions dutes a terme per Football Leaks.

Així, també s’ha actuat a les oficines de Gestifute a Oporto i Lisboa i a les dues residències de Jorge Mendes, representant, entre d’altres, de Cristiano Ronaldo (Juventus de Torí) i de Joao Félix (Atlètic de Madrid). La revista Sabado, la que ha avançat en exclusiva la informació, va revelar fa un mes que la investigació se centra en contractes relacionats amb els drets d’imatge dels futbolistes professionals, així com contractes d’ajudicació, tarifes de subscripció i pagaments de comissions a tercers mitjançant traspassos.

El precandidat a la presidència de la Federació Espanyola ha reconegut els fets, però s’ha mostrat absolutament tranquil en relació amb la investigació i completament disposat a col·laborar amb les autoritats judicials de Portugal, a qui ha entregat tota la documentació que se li ha sol·licitat. “Desitjo que la transparència arribi a tots els racons del futbol. Aquest és, precisament, un dels motius pels quals em presentaré a les eleccions a la RFEF”, ha comunicat l’exporter del Madrid.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa