Món Esport
Quatre escenaris possibles pel final de la Lliga

El futbol espanyol s’ha aturat pel coronavirus. Aquest dimecres la Federació Espanyola va anunciar la suspensió de totes les categories no professionals i menys de 24 hores després la Lliga ha fet el mateix amb la Primera i la Segona Divisió espanyoles. Després de la reunió entre l’RFEF, LaLiga i l’AFE, Luis Rubiales ha fet una roda de premsa per avaluar públicament la situació i, en la seva compareixença, ha assegurat que l’ens que presideix treballa amb quatre escenaris possibles per al final de la competició de la regularitat i que només n’hi ha un, el darrer, que contempli la cancel·lació.

“Crec que és molt important treballar en tots els escenaris possibles. No hem de crear incertesa, hem de fer bé la nostra feina. No sabem què passarà, la situació canvia cada dia i l’únic que podem fer és adaptar-nos-hi. El 25 de març tornarem a avaluar la situació i prendrem més decisions. Aquestes aniran encaminades en funció del nivell de dificultat. Es prendran de forma proporcional perquè el futbol tingui un pla més clar”, han estat les paraules de Rubiales en relació amb les perspectives de futur dels màxims organismes del futbol espanyol tenint en compte la propagació del coronavirus.

“Ara mateix, només ens hem de felicitar perquè tots hem estat d’acord i hem aturat el futbol. La meva prioritat, si l’escenari és positiu, és intentar buscar dates per recuperar el calendari. I si és negatiu, poder oferir un pla. Tots som possibles portadors del virus en un futur. Si l’escenari és greu, es prendran mesures”, ha afegit. Sigui com sigui, la pròxima setmana es produirà una reunió d’importància transcendental en què es determinaran els passos a seguir.

Les possibilitats que ara per ara no es poden descartar van des de la represa de la competició a principis d’abril fins a la cancel·lació definitiva. El calendari és el que és i ofereix poc marge de maniobra si se suspenen més de dues jornades, encara que la cancel·lació de l’Eurocopa podria esclarir-lo. El dimarts vinent, en la reunió convocada per la UEFA, se sabrà el futur de la competició entre seleccions més importants del continent. Segons ha informat la Cadena COPE, si la Lliga no es torna a jugar l’impacte de pèrdues econòmiques per a l’entitat que presideix Javier Tebas rondarien els 600 milions d’euros entre la Lliga Santander i la Lliga SmartBank.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa