Qatar hauria pagat 780 milions d’euros a la FIFA per acollir el Mundial del 2022

El diari britànic 'The Times' revela uns documents que demostren que el país va pagar a l'entitat que regeix el futbol mundial per convertir-se en seu de la Copa del Món

Lusail Iconic Stadium, de Qatar.

Lusail Iconic Stadium, de Qatar. | FIFA

Nou escàndol a la FIFA. L’edició dominical del diari britànic The Times ha revelat uns documents que evidencien que Qatar va pagar 780 milions d’euros a l’entitat que actualment presideix Gianni Infantino com a moneda de canvi per poder acollir el Mundial del 2022.

 

Sempre segons el mateix mitjà, l’any 2010, només 21 dies abans que s’escollís la seu de la Copa del Món del 2022, Qatar va oferir un pagament secret de 356 milions d’euros a la FIFA. L’oferta feia referència a la compra dels drets televisius, per part d’Al Jazeera, dels Mundials del 2018 i del 2022 (pels quals van pagar 118 milions per cadascun) i incloïa una clàusula a través de la qual el país abonaria 118 milions d’euros més si aquest últim es disputava a Qatar. 

 

Per si això fos poc, el The Times afegeix que, el 2013, Qatar va fer una altra oferta secreta a la FIFA pels drets televisius, aquesta de 427 milions d’euros, poques setmanes abans que aquesta donés per finalitzada la seva investigació per corrupció en el procés d’elecció de la seu del Mundial del 2022. Així, la quantitat final arribaria fins als 780 milions d’euros.

 

Tant el pagament com l’oferta en si mateix violen greument la normativa de la FIFA, ja que les entitats vinculades a la candidatura no poden realitzar ofertes en relació al procés de selecció de la seu. Al Jazeera és propietari de l’emir de Qatar. El contracte il·lícit, segons el rotatiu britànic, està sent investigat per suborn per la policia suïssa.

Nou comentari