Món Esport
El PSG s’alia amb l’èpica per classificar-se per a les semifinals de la Champions (1-2)
  • CA

Ha faltat molt poc, però no hi ha hagut sorpresa en el primer partit de la fase decisiva de la Champions League a Lisboa. Els gols de Marquinhos i Choupo-Moting en els últims instants han permès al totpoderós Paris Saint-Germain neutralitzar la diana de Mario Pasalic a la primera meitat i protagonitzar una remuntada heroica contra l’Atalanta per evitar una nova decepció del projecte de Nasser Al-Khelaïfi i classificar-se per a les semifinals de la Lliga de Campions per primera vegada en els últims 25 anys (1-2).

L’Atalanta ha demostrat, molt més enllà del resultat final, per què s’ha aconseguit colar, en la seva primera participació en la Champions, entre els vuit millors equips d’Europa. És un equip d’autor: Gian Piero Gasperini ha construït un conjunt molt treballat, amb una idea futbolística molt definida a la qual sempre intenta ser fidel. Avui no ha pogut desenvolupar el seu millor joc, ja que ha estat molt condicionat per la insistència del PSG i l’omnipresència, concretament, de Neymar Jr, però això no pot tapar una temporada espectacular dels de Bèrgam.

D’altra banda, qualsevol afeccionat del Barça que hagi vist el primer compromís de la Final a 8 a Lisboa haurà lamentat la marxa del brasiler als Parcs dels Prínceps. L’exblaugrana ho ha fet tot: ha entès a la perfecció que la suplència per problemes físics d’Mbappé l’erigia com al líder de l’equip, ha assumit el rol sense cap mena de problema i, des d’una posició molt centrada, ha fet màgia. Només ha fallat en una assignatura, la de la definició. Ha tingut dues oportunitats molt clares per avançar el seu equip a la primera meitat, però a l’hora d’executar ha estat molt desencertat.

El problema del PSG és que s’ha trobat amb un equip que, si bé ha renunciat a la seva forma habitual de jugar, no ha tingut cap dubte a aprofitar oportunitats puntuals per apropar-se a l’àrea contrària. De fet, abans de la mitja hora de joc Mario Pasalic ha caçat una pilota, ha batut Keylor Navas amb un xut extraordinari i ha posat els parisencs contra les cordes. El marcador s’ha mantingut favorable fins al minut 90. A mesura que han anat passant els minuts, els de Thomas Tuchel han trobat a faltar jugadors com Di María o Verratti, ja que Mbappé ha sacsejat el partit des de la banqueta, però no ha aconseguit convertir el perill en gols.

Quan tot semblava decidit a favor de l’Atalanta, que ja somiava amb veure el seu nom entre els quatre millors equips del continent, el PSG ha aprofitat dues jugades puntuals a la desesperada per segellar el seu passi a les semifinals. Marquinhos i Choupo-Moting han estat els encarregats d’introduir a dins de la porteria d’Sportiello dues pilotes que han entregat als francesos el bitllet per a les semifinals. Neymar, Mbappé i companyia ja esperen rival: sortirà de l’enfrontament d’aquest dijous entre l’Atlètic de Madrid i el Leipzig.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa