Món Esport
El protocol de la Lliga per al retorn dels afeccionats als estadis
  • CA

Tant el govern espanyol com LaLiga han deixat clar públicament que volen que, si la situació sanitària ho permet, la temporada 2019/20 de la Primera i la Segona Divisió espanyola de futbol s’acabi amb públic a les grades. De moment, la represa d’ambdues competicions s’ha dut a terme, però la sensació és que cada vegada queda menys perquè les portes dels estadis s’obrin als estadis i l’esport recuperi part de la seva essència. Evidentment, aquest fet anirà acompanyat de moltes restriccions: com a màxim, aquest curs es podrà aconseguir que l’aforament permès arribi al 30% o percentatges semblants.

Clubs com el Barça o l’Espanyol ja han elaborat protocols per permetre l’entrada dels seus afeccionats tan aviat com sigui possible. LaLiga, d’altra banda, també ha elaborat un protocol de retorn dels afeccionats als partits. La Cadena SER, de fet, ja ha filtrat aquest dilluns el primer esborrany elaborat per la patronal; el document, que analitza com s’haurà de fer la inscripció prèvia, la gestió d’entrades, la preparació de les localitats i l’accés, l’estada i la sortida dels seguidors als camps, es pot consultar a través d’aquest enllaç.

El protocol estableix que s’haurà de prendre la temperatura als espectadors que vulguin entrar als estadis i, per tant, caldrà distribuir l’entrada i sortida dels aficionats en franges horàries. El nombre de franges que hi haurà anirà en funció de la capacitat de l’estadi. Entre moltes altres coses, els seguidors, que s’hauran d’inscriure prèviament, no es podran treure la mascareta en cap moment i hauran de respectar fidelment un codi de conducte que se’ls comunicarà. Els establiments de venda de menjar i begudes i les botigues de marxandatge hauran d’estar tancats. En principi, amb l’arribada de públic als estadis no es limitarà el personal de mitjans de comunicació amb accés als camps.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa