Món Esport
Els ‘propietaris’ del VAR demanen que es deixi d’utilitzar “immediatament”
  • CA

Novetats sobre el VAR en una temporada en què el món del futbol l’ha situat en el centre de les crítiques pels diversos criteris a l’hora d’intervenir que està demostrant. Segons ha informat el diari AS, els dos propietaris intel·lectuals del sistema de videoarbitratge, Miguel Ángel Galán i Antonio Ibáñez de Alba, s’han aliat i han arribat a un acord per reclamar a la UEFA i a la FIFA que l’eina tecnològica deixi d’utilitzar-se “immediatament”.

Sempre tenint en compte la informació del mitjà de comunicació citat, Ibáñez de Alba –que assegura ser el propietari intel·lectual del sistema després de registrar-lo el 1995– i Galán –una resolució de la Unió Europea li va atorgar la propietat industrial de la marca– es volen reunir amb els dos màxims organismes del futbol mundial i negociar “una solució amistosa i pactada per aconseguir que totes les entitats que usen el VAR sense el seu consentiment deixin de fer-ho”.

La petició s’empara en la llei 17/2001, que estableix que el registre d’una marca i patent confereix al titular el dret exclusiu a la seva utilització i li confereix la facultat de prohibir a tercers que l’emprin sense la seva comercialització.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rai a novembre 20, 2020 | 12:08
    Rai novembre 20, 2020 | 12:08
    Ara tornaran a surar els de les cacicades arbitrals. Almenys ara els errors queden gravats i es poden contemplar totes les repeticins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa