Els ‘propietaris’ del VAR demanen que es deixi d’utilitzar “immediatament”

Novetats sobre el VAR en una temporada en què el món del futbol l’ha situat en el centre de les crítiques pels diversos criteris a l’hora d’intervenir que està demostrant. Segons ha informat el diari AS, els dos propietaris intel·lectuals del sistema de videoarbitratge, Miguel Ángel Galán i Antonio Ibáñez de Alba, s’han aliat i han arribat a un acord per reclamar a la UEFA i a la FIFA que l’eina tecnològica deixi d’utilitzar-se “immediatament”.

Sempre tenint en compte la informació del mitjà de comunicació citat, Ibáñez de Alba –que assegura ser el propietari intel·lectual del sistema després de registrar-lo el 1995– i Galán –una resolució de la Unió Europea li va atorgar la propietat industrial de la marca– es volen reunir amb els dos màxims organismes del futbol mundial i negociar “una solució amistosa i pactada per aconseguir que totes les entitats que usen el VAR sense el seu consentiment deixin de fer-ho”.

La petició s’empara en la llei 17/2001, que estableix que el registre d’una marca i patent confereix al titular el dret exclusiu a la seva utilització i li confereix la facultat de prohibir a tercers que l’emprin sense la seva comercialització.



Més notícies

Surrealista: el Madrid es queixa del VAR

Emilio Butragueño, director de Relacions Institucionals del club blanc, ha lamentat l'arbitratge rebut a Mestalla després d'haver celebrat el seu funcionament en el clàssic

Nova queixa formal del Barça a la Federació pels criteris del VAR

El club blaugrana presenta una protesta per la utilització del sistema tecnològic a la Lliga espanyola

Comentaris

    Rai Novembre 20, 2020 | 12:08
    Ara tornaran a surar els de les cacicades arbitrals. Almenys ara els errors queden gravats i es poden contemplar totes les repeticins

Nou comentari