Món Esport
Les prioritats de la Federació Espanyola per reprendre i acabar la Lliga

Luis Rubiales ja va deixar ben clar, en la seva compareixença posterior a la reunió de la junta directiva de la Federació Espanyola de futbol, que l’ens que presideix vol que la temporada 2019/20 s’acabi sigui com sigui. Després de la seva roda de premsa, la Federació Espanyola va emetre un comunicat en el qual va especificar el seu ordre de prioritats en l’àmbit competitiu.

En primer lloc, i tal com va exterioritzar el president, la Federació no és partidària “d’acabar la temporada sense haver disputat tots els partits programats” ni “de considerar que la competició no s’ha disputat”, ja que “ambdues decisions serien injustes”, però també té clar que “no posarà en risc la salut dels futbolistes, entrenadors, àrbitres i afeccionats” i que no es reprendrà la competició “fins que les garanties de salut i competitives siguin completes”.

D’altra banda, l’ens federatiu també ha especificat que, malgrat que la decisió final serà dels clubs, “no és partidari de jugar a porta tancada sempre que hi hagi l’existència d’altres opcions que permetin acabar la competició sobre els terrenys de joc amb totes les aficions”. La Federació prefereix esperar a recuperar la normalitat per disputar les jornades restants de la Lliga i la final de la Copa del Rei amb tot el que impliquen els partits de futbol, seguidors inclosos.

L’entitat que regeix el futbol espanyol també ha informat que, segons la seva voluntat, el curs 2020/21 començarà tan bon punt sigui possible tenint en compte el final de l’actual i el descans conseqüent. I que ho farà “amb unes regles específiques i excepcionals –que s’ajustarien de forma extraordinària a les circumstàncies– conegudes per tots els clubs des del principi”. La Federació ha assegurat que estarà oberta a qualsevol canvi de format per quadrar el calendari i que totes les seves mesures estaran supeditades a les de l’administració espanyola, la UEFA i la FIFA.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa