Món Esport
Torna la Champions i enfronta dues llegendes del futbol mundial
  • CA

Han passat pràcticament cinc mesos des d’aquella remuntada èpica de l’Atlètic de Madrid a Anfield. Marcos Llorente va ser el protagonista de l’última nit de Champions abans de l’aturada per la pandèmia del coronavirus, amb un doblet davant el Liverpool que va donar la classificació als matalassers. Més de cinc mesos han passat també des d’una altra remuntada, la del Manchester City al Santiago Bernabéu, amb gols de Kevin de Bruyne i Gabriel Jesús, per capgirar el marcador després de la diana inicial d’Isco Alarcón i deixar l’eliminatòria pràcticament encarrilada. O això semblava.

La Covid-19 ha fet que l’eliminatòria dels vuitens de final de la Champions s’hagi de reprendre cinc mesos més tard, amb una situació al món del futbol totalment diferent. A finals de febrer, el Madrid no convencia. Tampoc no ho fa actualment, però el Barça menys, i això ha fet que els blancs hagin pogut guanyar la Lliga i arribar a aquesta tornada contra el Manchester City a l’Etihad Stadium amb la moral pels núvols i els merengues són molt perillosos quan estan motivats.

Dues llegendes sobre la gespa, a les banquetes

Pep Guardiola, un dels entrenadors amb millors registres davant els blancs, és molt conscient d’això i ja fa setmanes que avisa: “Farem el que podrem, però guanyar el Madrid serà molt complicat”. Davant seu, Zinédine Zidane. L’home amb la flor al cul, sobretot si parlem de la màxima competició europea de clubs. Durant els dies previs a l’enfrontament, ambdós tècnics s’han dedicat a elogiar-se l’un a l’altre, perquè cap dels dos vol posar-se la medalla de favorit i arribar més confiat del compte. 

El cert és que, per molt que Zidane hagi demostrat que sap gestionar un equip ple d’estrelles i fer-lo rutllar de forma més o menys regular, ho té realment tot en contra per vèncer Guardiola. Per començar, no en té prou amb un gol. Els blancs hauran de batre Ederson Moraes, com a mínim dues vegades, i defensar-se bé dels atacs de David Silva, Raheem Sterling, De Bruyne i companyia. Cal recordar, això sí, que el Kun Agüero és baixa per lesió, però també ho és Sergio Ramos per lesió. A més, Zidane ha prescindit també dels serveis, de dubtosa qualitat, de Gareth Bale i James Rodríguez.

N’hi haurà prou amb la injecció de motivació del títol de Lliga per derrotar el City de Guardiola? Serà capaç el tècnic de Santpedor de mantenir un resultat favorable contra un equip amb tanta empenta? De ben segur que els anglesos no sortiran a defensar i el Madrid encara menys, així que s’espera un duel trepidant, amb molta més producció ofensiva que no pas defensiva.

I la resta, què?

Més enllà dels partits del dissabte, el Barça-Nàpols i Bayern-Chelsea, dels quals en tocarà parlar en una altra ocasió, l’altre partit de la nit tampoc no es queda enrere pel que fa a emoció. Es tracta d’un Juventus-Olympique de Lió, que té la particularitat que els francesos van guanyar a l’anada per la mínima i els italians hauran de sortir a remuntar. A més a més, cal recordar que el PSG, l’Atalanta, el Leipzig i l’Atlètic de Madrid ja són equips de quarts de final i estan esperant els seus companys endarrerits per reiniciar, també, el seu camí cap a l’orelluda.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa