Món Esport
Presó provisional per a dos dels implicats en els presumptes partits arreglats

El titular del Jutjat d’Instrucció número 5 d’Osca ha dictat presó provisional per a l’exjugador del Reial Madrid Raúl Bravo i l’exjugador de diversos equips de Primera Divisió Carlos Aranda, en relació a la recerca de possibles arreglaments de partits de futbol, que es duu a terme en el marc de l’Operació ‘Oikos’. Podran eludir la presó amb el pagament d’una fiança establerta en 100.000 euros cadascun d’ells, tal com sol·licitava el fiscal. Tots dos jugadors, que s’han negat a declarar, estan sent investigats com a possibles responsables dels delictes de pertinença a grup criminal, corrupció en l’esport i estafa. Se’ls ha imposat l’obligació de comunicar qualsevol possible canvi de domicili.

Davant el magistrat del Jutjat d’Instrucció número 5 d’Osca, Ángel de Pedro, han prestat declaració altres quatre detinguts. El cap dels serveis mèdics de l’Osca, Juan Carlos Galindo, ha quedat en llibertat amb càrrecs, com a presumpte autor d’un delicte de corrupció en l’esport. Haurà de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes en el Jutjat.

Per al president de la Societat Esportiva Huesca, Agustín Lasaosa, i l’exjugador del Reial Valladolid, Borja Fernández, s’ha decretat llibertat provisional amb fiança de 50.000 euros cadascun, com a presumptes autors d’un delicte de corrupció en l’esport i cooperadors necessaris en un delicte d’estafa. Tots dos disposen d’un termini de deu dies per abonar la fiança de 50.000 euros imposada pel jutge per a cadascun d’ells. A més, tenen l’obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes en el jutjat, la prohibició de sortir del territori nacional, retirada dels passaports i obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili.

També, llibertat provisional per al jugador del Deportivo de La Corunya, Íñigo López, amb fiança de 75.000 euros, que haurà d’abonar en el termini de deu dies. Se l’investiga per la seva possible responsabilitat en els delictes de pertinença a grup criminal, corrupció en l’esport i estafa. Haurà de comparèixer en el Jutjat els dies 1 i 15 de cada mes i totes les vegades que se’l citi, se li prohibeix sortir del territori espanyol, se li retira el passaport i se li imposa l’obligació de comunicar qualsevol possible canvi de domicili.Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa