El president del Comitè Tècnic d’Àrbitres lloa el VAR després d’una temporada molt polèmica

Velasco Carballo assegura que enguany “hi ha hagut menys errors arbitrals que mai en la història del futbol espanyol”

Carlos Velasco Carballo, president del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Espanyola de Futbol, ha assegurat, menys d’una setmana després que finalitzés una de les edicions més polèmiques de la Primera Divisió pels criteris que ha anat aplicant el VAR, que enguany “hi ha hagut menys errors arbitrals que mai en la història del futbol espanyol” malgrat que “els àrbitres han estat tres mesos sense trepitjar un terreny de joc i, a més, hi ha hagut massa soroll mediàtic”.

“Les dades objectives indiquen que el 2020 hi ha hagut menys errors arbitrals que mai al nostre país. La raó és senzilla: quan jo arbitrava, cometíem errors i formaven part del joc, però ara el VAR els soluciona pràcticament tots, sobretots els clars i manifestos”, ha argumentat abans de mostrar-se molt crític amb tota la polèmica “gratuïta” que hi ha hagut: “El VAR és una persona humana, no una màquina. La qüestió és que és una nova font de contingut per als mitjans de comunicació”.

Velasco Carballo, en aquesta línia, ha manifestat que el CTA ha detectat “un desconeixement de les regles”. “Hi ha encerts evidents dels àrbitres als camps i de la sala VOR que s’han convertit en errors, després en crítiques i per últim amb escàndols amb declaracions, comunicats i dades estadístiques. Això ha passat moltíssim aquesta temporada. Hauríem de reflexionar, no permeto que es dubti del coneixement dels nostres àrbitres”, ha remarcat. Segons el parer del president, els col·legiats espanyols no són perfectes, però sí “molt bons”, “encerten moltíssim” i “extremadament fiables”.

“Siguem rigorosos en les crítiques i ambiciosos i honestos amb els aspectes positius per superar-nos. El VAR ajuda el futbol i creiem que entre tots l’hem de millorar. Hi ha menys errors que mai, però la societat els ha d’acceptar com a inherents al joc, de la mateixa forma que accepten que els jugadors o els entrenadors fallin. Aquesta acceptació és fonamental. Demanem que es rebaixi la tensió i que es confiï més en el sistema. El VAR ha ajudat 150 vegades en 380 partits i ens agradaria escoltar menys crítiques i més rodes de premsa i comunicats que el valorin com es mereix”, ha sentenciat.

Més informació

Nou comentari