Món Esport
La Premier League reconeix els errors del VAR
  • CA

Javier Tebas, president de LaLiga, sempre ha dit que el seu objectiu és que la Lliga Santander persegueixi la Premier League fins que l’aconsegueixi avançar i es converteixi en la millor lliga del món en tots els aspectes. La realitat, però, és que la màxima competició anglesa encara està força lluny de l’espanyola, no només pel que fa als drets televisius i a les qüestions purament econòmiques.

Una gran prova d’això és que la Premier ha reconegut els errors del VAR en la jornada d’aquest dijous. En els tres compromisos que es van disputar hi va haver errors greus, un balanç molt negatiu que evidencia que el sistema de videoarbitratge és una eina molt bona, però que s’ha d’utilitzar correctament. En l’Aston Villa-Manchester United (0-3) i l’Everton-Southampton (1-1) es van xiular penals inexistents a favors dels equips visitants, mentre que en el Bornemouth-Tottenham (0-0) els de José Mourinho van demanar una falta clara sobre Harry Kane a dins de l’àrea que no va ser penalitzada.

A diferència d’altres competicions, no obstant això, la Premier League no ha tingut cap mena de problema a reconèixer que les tres decisions controvertides van ser incorrectes. Ho va fer a través de la BBC, el servei públic de ràdio i televisió del Regne Unit. Això no ha provocat que els equips que han sortit malparats de les decisions del VAR deixin de sentir-se perjudicats, però sí que permet endevinar que la lliga anglesa prioritza per sobre de tot la integritat de la competició.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa