La postura del govern espanyol respecte a l’enfrontament de la seva selecció contra Kosovo

Aquest dilluns, el sorteig de la fase de classificació per al Mundial de Qatar del 2022 va aparellar Espanya amb la selecció d’un país que no reconeix, Kosovo. Arancha González Laya, ministra d’Afers Exteriors espanyola, ha concedit una entrevista a la Cadena SER en què ha explicat com actuarà el govern de Pedro Sánchez davant aquesta situació.

“Aquesta qüestió es dirimeix amb les regles de la FIFA, que no tenen res a veure amb el dret internacional en matèria de reconeixement dels estats. Aquí cal tenir en compte la normativa de la FIFA: evidentment, Espanya no reconeix Kosovo com un estat independent, però això no significa que Espanya no pugui disputar tornejos on participa Kosovo”, ha declarat la ministra.

En aquest sentit, Arancha González ha remarcat que el Mundial “és una competició esportiva” i que, per tant, “negociarem amb la FIFA com hauran de ser els partits entre Espanya i Kosovo”. “Ho farem segons les regles del futbol, que en aquest aspecte és prioritari davant el dret internacional. Són dos mons separats”, ha insistit.Més notícies

Espanya haurà de jugar contra Kosovo, un país que no reconeix

Ambdues seleccions han quedat aparellades en el sorteig de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022

Espanya s’enfrontarà a Itàlia a les semifinals de la Nations League

França i Bèlgica es disputaran l’altre lloc de la final

Nou comentari