Món Esport
La possibilitat de crear una Superlliga europea torna a escena
  • CA

Les desavinences del Manchester United i el Liverpool amb la Premier League podrien tenir conseqüències per a la màxima competició continental entre clubs, la Champions League. Segons ha informat Sky Sports News, els dos clubs anglesos estan disposats a donar suport a la creació d’una Superlliga entre els millors clubs del continent, una idea que fa molt de temps que està sobre la taula i que té entre els seus principals impulsors el Reial Madrid i el seu president, Florentino Pérez.

Sempre segons el mitjà de comunicació citat, el projecte denominat European Premier League ha trobat una font de finançament que faria viable la seva creació. S’estima que l’empresa financera JPMorgan Chase podria destinar una quantitat propera als 4,6 bilions de lliures per fer-ho. La competició estaria integrada per 18 equips, entre els quals s’hi trobarien com a mínim tres participants de la Lliga espanyola: el Barça, el Madrid i l’Atlètic de Madrid.

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha assegurat que aquesta suposada Superlliga Europea generaria “molts perjudicis econòmics als mateixos organitzadors”. “Els autors d’aquesta idea, si és que existeixen, demostren un desconeixement absolut de l’organització, els costums del futbol europeu i el mercat dels drets audiovisuals nacionals i internacionals. Aquests projectes clandestins són de barra de bar a les cinc del matí”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa