Món Esport
Els positius de l’Alcorcón que van obligar a suspendre el partit contra el Sabadell eren erronis
  • CA

L’Alcorcón i LaLiga han assegurat aquest divendres que els nou casos positius per coronavirus que van motivar la suspensió del duel de Segona Divisió entre el conjunt madrileny i el Centre d’Esports Sabadell van ser “erronis” i que, per tant, l’equip comptarà amb prou jugadors per disputar el partit d’aquest dilluns davant el Mallorca.

El dimarts 20 d’octubre, les proves PCR realitzades a l’Alcorcón van determinar nou positius –dos jugadors i set persones del staff esportiu i d’oficines–, un resultat “determinant” per a la suspensió del duel del dia 21 entre el Sabadell i el conjunt madrileny. No obstant això, el dimecres unes proves PCR “complementàries” van oferir “resultats negatius en la totalitat de les mostres”. Aquestes nou persones també van donar negatiu en el test d’antígens i en una nova PCR de comprovació, realitzades ambdues el dijous.

“Davant aquests resultats s’ha pogut confirmar que els 9 positius comunicats el dia 20 van ser erronis”, ha assegurat el club madrileny. Segons LaLiga, l’error en les primeres proves del laboratori “es va produir, aparentment, en la presa de les mostres”. El director mèdic de SYNLAB, Santiago Valor, ha explicat que es va poder donar “potencialment a causa d’una interacció entre casos positius i casos negatius en un mateix recinte”. “Per aquest motiu, i alineats amb LaLiga i els clubs, reforçarem les mesures de seguretat en aquesta fase, insistint en la importància d’un distanciament mínim entre persones, separant les preses de mostres entre casos ja declarats com a positius i negatius i revisant i millorant la resta de mesures ja establertes”, ha afegit Valor.

A més, la Lliga ha aclarit que, tenint en compte que la suspensió del partit es va basar en uns resultats erronis, no afectarà la quota que fixa la normativa de competició de la temporada i, per tant, l’Alcorcón tindrà la possibilitat d’ajornar un altre compromís per coronavirus.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa