La polèmica mesura “feminista” dels àrbitres per al 8M

La Federació ha rebut crítiques molt dures a les xarxes socials

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora i, especialment els darrers anys, aquesta s’ha convertit en una jornada de reivindicacions feministes per a la igualtat entre homes i dones. Des de les institucions s’hi acostuma a donar suport, però normalment es fa amb la boca petita o amb gestos que no són més que això, gestos, i un exemple claríssim és la mesura que ha adoptat la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Per als partits que es disputaran entre el 5 i el 8 de març, corresponents a la jornada 26 de la Lliga Santander o a la 21 de la Primera Iberdrola, els àrbitres duran el xiulet de color morat. Això és tot. La Federació argumenta que aquesta mesura contribuirà a “visibilitzar i impulsar el paper de la dona al món del futbol” i asseguren que és una decisió que respon a una “política ferma”.

Les crítiques a les xarxes socials no s’han fet esperar. “Si amb això no acaben amb el masclisme, ja no sé què més podran fer” o “Això és el més important, sí senyor”, són algunes de les crítiques sarcàstiques que es poden llegir a Twitter. El futbol femení espanyol tot just acaba d’aconseguir el primer conveni col·lectiu que reconeix la professionalitat d’aquest esport i la desigualtat respecte al futbol masculí és manifesta. És per això que tintar els xiulets de color morat durant quatre dies no sembla una mesura gaire útil per a res.

Més informació

Nou comentari