Món Esport
El polèmic protocol de la Lliga sobre l’entrada de periodistes als estadis
  • CA

Hi ha clubs espanyols que han demanat públicament que el retorn de la Lliga, previst per a la setmana vinent, estigui acompanyat de l’entrada d’afeccionats als estadis. La patronal, de moment, no contempla aquesta opció. De fet, segons han publicat diversos mitjans, el protocol elaborat per l’entitat que presideix Javier Tebas dictamina que, a part dels jugadors, els cossos tècnics i els àrbitres, només podran estar als camps 44 persones.

Dos directors de comunicació, quatre persones dels mitjans dels clubs, quatre de la televisió o la productora dels clubs, sis de seguretat, quatre d’assistència als mitjans i un supervisor de la Lliga seran els únics que podran als estadis al marge dels mitjans de comunicació. Ara bé, no tots els periodistes tindran l’oportunitat de cobrir els partits: entraran quatre televisions sense drets, vuit fotògrafs, cinc ràdios i sis redactors de premsa escrita.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat en el qual ha rebutjat el protocol de la Lliga i ha considerat que “tots els mitjans de comunicació que fan seguiment habitual haurien de poder accedir a les instal·lacions esportives durant la celebració dels partits que es disputin en les pròximes setmanes”. “El Col·legi rebutja frontalment el criteri de selecció de mitjans que preveu el protocol de La Liga i considera que aquestes limitacions suposen un atac al dret d’informació i que no s’ajusten a les necessitats dels mitjans, especialment a Catalunya, amb una àmplia cobertura dels partits del FC Barcelona, el RCD Espanyol i el Girona”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa