La Pilota d’Or 2020, cancel·lada

'France Football' anuncia que aquest any no s’entregarà el guardó que condecora el millor futbolista del món

France Football ha anunciat aquest dilluns que, per primera vegada des de la creació de la Pilota d’Or, aquest any 2020 no s’entregarà el guardó que condecora el millor futbolista del món. La pandèmia del coronavirus ha afectat moltíssim el món del futbol i, tenint en compte que “no s’han donat les condicions d’equitat suficients”, el premi individual més prestigiós no serà entregat enguany. Leo Messi, l’últim guanyador, i la resta de candidats hauran d’esperar-se fins a l’edició del 2021 per coronar-se com al jugador més destacat.

Circumstàncies excepcionals, mesures excepcionals. Un any tan singular no pot ser tractat com un any ordinari. En cas de dubte, és millor abstenir-se que persistir. La Pilota d’Or transmet valors com l’exemplaritat, la solidaritat i la responsabilitat a banda de l’excel·lència esportiva. No tots els aspirants han comptat amb les mateixes condicions, ja que algunes lligues no s’han acabat, i no es pot comparar l’incomparable. No volem afegir un asterisc a la llista de guanyadors del guardó”, ha justificat France Football, la revista encarregada d’entregar el premi.

El mitjà de comunicació ha argumentat també que “en aquests moments agitats, fer un descans és un luxe i una necessitat inestimable”. D’aquesta forma, i per primera vegada des del 1956, la Pilota d’Or quedarà deserta i no serà entregada a cap futbolista. El coronavirus ha canviat moltes coses. No ha vençut el negoci del futbol modern, però sí que l’ha qüestionat més que mai. 

Més informació

Nou comentari