Món Esport
Crítiques a Pepe Reina per condemnar el racisme després de donar suport públicament a Vox
  • CA

Pepe Reina ha tornat a protagonitzar un episodi polèmic a les xarxes socials. Durant el confinament forçat pel coronavirus, l’exjugador del Barça ha deixat clara la seva ideologia: primer va insultar Puigdemont i Ponsatí i després va donar suport públicament a Vox. Aquest dimarts, no obstant això, s’ha afegit a les protestes contra el racisme que el món del futbol ha dut a terme sota la campanya BlackOut Tuesday. Els seus seguidors l’han criticat i l’han considerat poc coherent: cal recordar que Vox ha donat suport a Donald Trump i la seva resposta a les manifestacions antiracistes que s’estan duent a terme als Estats Units després de l’assassinat de George Floyd.

Reina ha sortit al pas per defensar-se de les crítiques que ha rebut amb un text que ha compartit a través del seu compte de Twitter. “Ho sento molt”, es titula, irònicament, el comunicat. “Sento no ser un intel·lectual i parlar des del cor. Sento que alguns no entenguin que viure 15 anys fora d’Espanya desenvolupa un constant sentiment d’enyorança, per voler veure-la bé, sana, digna dels seus governants i desitjada per tothom qui la coneix. Sento no ser capaç de mostrar-me indiferent cap a la mentida, la injustícia i la deslleialtat. Això és, segurament, el que estic portant pitjor”, ha començat reflexionant.

“Sento profundament que defensar les llibertats i garanties de convivència en un marc constitucional pugui ser interpretat com a forma de feixisme. També sento no aconseguir ser més coherent, però tinc la consciència i sobretot les idees molt clares… i estic orgullós de compartir la meva vida amb persones de totes les ètnies, condicions sexuals, creences religioses i poder adquisitiu. Però si alguna cosa sento per sobre de tot, és que, al segle XXI, encara hi hagi ments lliurepensadores que pensin en blanc i negre i clamin llibertat mentre critiquen tot el que no quadra en el seu codi binari. En temps d’etiquetes i altres simplificacions, així és com realment penso. A qui no li agradi o interessi… Ho sento”, ha finalitzat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa