Món Esport
Pedro Sánchez anuncia que la Lliga tornarà el 8 de juny

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dissabte, en la seva compareixença telemàtica des del Palau de la Moncloa, que ha autoritzat la represa de la Lliga de futbol, aturada des de mitjan març com la resta de les competicions esportives de l’Estat per culpa de la pandèmia del coronavirus, a partir del 8 de juny. El president del govern espanyol ha assegurat que ha arribat el moment que torni la competició de la regularitat: “Espanya ha fet el que havia de fer i ara s’obren nous horitzons per a tothom. Ha arribat el moment de recuperar moltes activitats quotidianes. A partir del 8 de juny tornarà la Lliga de futbol”.

“La pilota tornarà a rodar en condicions que garanteixin la màxima seguretat sanitària per a tots els participants en les competicions”, ha recordat. Encara que no ho ha especificat, tots els partits restants de la temporada 2019/20 seran a porta tancada i seguiran un protocol semblant als de la Bundesliga, que va tornar el cap de setmana passat. “El futbol espanyol té un seguiment massiu, però no serà l’única activitat recreativa que recuperarem. També museus, teatres… Hem de començar a reprendre l’activitat econòmica”, ha afegit Sánchez en una roda de premsa en què també ha anunciat que el mateix dia 8 obrirà les portes de l’Estat als turistes.

Caldrà veure, tenint en compte la llum verda governamental, quin és el calendari que elabora Javier Tebas, president de LaLiga, per poder acabar la temporada de la Primera i la Segona Divisió espanyoles. El màxim dirigent de la patronal ha deixat clar més d’una vegada que la seva data preferida és el 12 de juny, encara que els seus plans es podrien veure modificats tenint en compte que diversos futbolistes i preparadors físics han exterioritzat públicament la necessitat de comptar amb més temps per preparar-se abans de tornar a competir després de tres mesos sense fer-ho. A finals de maig, en principi, el full de ruta hauria de quedar completament definit.Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alça! a maig 23, 2020 | 17:20
    Alça! maig 23, 2020 | 17:20
    Després de les discussions, que si naps, que si cols, entre els pesats, el president de la federació espanyola de futbol i el fatxa de la "Liga". Els quals hem hagut de suportar en els telenotícies durant tot el confinament, ara resulta que la data de recomençament de la lliga espanyola de futbol 2019/2020 la decideix... la "autoridad competente".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa