Pas de gegant al futbol femení

La Champions femenina tindrà VAR a partir de la temporada vinent

Per fi. Després dels milers i milers de vegades que les futbolistes han reivindicat que hi hagi VAR també en les seves competicions, la UEFA ha escoltat aquestes veus i ha decidit incloure el sistema de videoarbitratge a la UEFA Women’ns Champions League en les fases eliminatòries a partir de la temporada vinent. D’aquesta manera, injustícies com els dos penals clars que no van assenyalar a favor del Barça en l’anada de les semifinals contra el PSG seran més difícils de tornar a veure.

El Comitè Exectutiu de la UEFA també ha acordat repartir 24 milions d’euros al futbol femení europeu. Si bé és cert que la xifra gairebé fa riure comparada amb la del futbol masculí, és fins a quatre vegades més del que s’està repartint actualment. Aquests diners es donaran en concepte de “pagaments de solidaritat” i també com a premis per guanyar títols o arribar lluny en les eliminatòries.

Són mesures que comencen el camí de l’equiparació entre el futbol femení i el futbol masculí. D’altra banda, la UEFA també vol avançar en la protecció dels drets d’aquelles jugadores que desitgin ser mares pel que fa a permisos de maternitat. També es premiarà que els clubs apostin per futbolistes formades a les seves pedreres a partir de la temporada 2022-2023.

Més informació

Nou comentari