Món Esport
Pablo Machín signa amb l’Alabès després de plantar un equip xinès
  • CA

L’Alabès ha fet oficial la incorporació de Pablo Machín com a tècnic del conjunt basc per a la pròxima temporada. L’entrenador de Sòria ja ho tenia fet amb un equip xinès, el Qingdao Huanghai, però va rebre una oferta d’última hora del club vitorià i va deixar plantat el conjunt asiàtic. De fet, el mateix Machín es va disculpar públicament amb l’equip de la Xina per aquesta decisió precipitada, ja que va comunicar el seu canvi de parer quan estava a punt de viatjar cap al país asiàtic.

Així, Pablo Machín provarà sort novament a la Lliga espanyola, després d’haver estat a tres conjunts més. La primera aventura, i la més exitosa, va ser amb el Girona. Després d’haver ascendit el club català, el de Sòria es va fer càrrec de la banqueta de Montilivi durant la temporada posterior a pujar a Primera i va aconseguir mantenir els blanc-i-vermells a mitja taula i sense patir. Es recorda amb especial emoció la victòria a Montilivi davant el Reial Madrid poc després de l’1 d’octubre.

Les altres dues experiències a la Lliga han estat molt pitjors. Machín va deixar el Girona per aterrar al Sevilla, un club amb unes aspiracions molt diferents. Malgrat que no va acabar de fer-ho malament, no va aconseguir que l’equip prosperés a Europa i això el va condemnar. Sí que va ser nefasta la seva etapa a l’Espanyol. El tècnic castellà va arribar a Cornellà-El Prat per millorar els resultats de David Gallego i treure l’equip de la zona de descens, però no ho va aconseguir i va ser reemplaçat per Abelardo.

Ara, Machín arriba a un Alabès que porta ja moltes temporades sobrevivint al límit. Aquest curs, els vitorians han estat a punt de baixar a Segona després d’un tram final de Lliga horrorós. Durant la primera volta, els bascos van aconseguir una quantitat de punts prou gran per mantenir la categoria, gràcies als gols de Lucas Pérez i Joselu, però al final han hagut de patir i s’han salvat per una diferència de només tres punts amb el Leganés.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa