La International Football Association Board (IFAB), òrgan que estableix les normes que regeixen totes les competicions de futbol de la FIFA, ha publicat la circular de l’Assemblea General Anual núm. 134, celebrada a finals de febrer i en la qual es van aprovar les modificacions del reglament que entraran en vigor a partir de la temporada 2020/21. Els canvis seran “d’aplicació obligatòria” en tots els partits que es disputin a partir del pròxim 1 de juny.

L’excepcionalitat del curs 2019/20, completament afectat pel coronavirus, provocarà que moltes competicions ja iniciades acabin més enllà de la data indicada. En aquesta contingència, les associacions membre tindran dues opcions: aplicar la normativa actual o adoptar la nova. Els canvis més importants del reglament tenen a veure en relació amb les mans i, és clar, el vídeoarbitratge: la temporada vinent serà molt més freqüent la visita dels àrbitres al monitor a peu de camp i cap àudio es podrà extreure de la sala VOR.

Aquests són els principals canvis o aclariments aprovats per l’assemblea general anual de la IFAB.

Infracció per mans

  • En cas que l’atacant toqui la pilota amb la mà de manera fortuïta únicament comportarà sanció si la jugada acaba “immediatament” en gol o en una ocasió manifesta de gol a favor de l’atacant o el seu equip (per exemple si després de tocar amb la mà la pilota, aquesta es desplaça una distància molt curta o es donen molt poques passades).
  • Amb la finalitat de determinar amb claredat la infracció per mà, s’estableix el límit del braç en el punt inferior de l’axil·la

Llançaments i tandes de penals

  • Si el porter infringís les Regles de Joc, però la pilota no entrés en la porteria o rebotés en els pals o el travesser, no es repetirà el llançament a no ser que la infracció del porter influís clarament en l’executor.
  • Si se sancionés el porter i es repetís el llançament, se l’advertirà per una primera infracció (durant el partit o en la tanda de penals) i se l’amonestarà (targeta groga) en cas de cometre més infraccions.
  • Les targetes grogues mostrades durant el partit (inclosa la pròrroga) no es tindran en compte en la tanda de penals. Si se li mostressin a un mateix jugador dues targetes grogues, una durant el partit i una altra en la tanda de penals, constaran en l’acta arbitral com dues targetes i no com a expulsió (targeta vermella).
  • En el cas que porter i executor d’un llançament de penal infringeixin les Regles de Joc al mateix temps, se sancionarà l’executor.

Àrbitres assistents de vídeo (VAR)

  • Serà necessari un únic senyal de televisió per realitzar una “revisió basada únicament en el VAR”.
  • Sempre que l’incident que s’hagi de revisar sigui susceptible de consideracions subjectives, l’àrbitre l’haurà de revisar en el monitor a peu de camp, és a dir, analitzar les repeticions en l’àrea de revisió.

La circular es pot llegir íntegrament a través d’aquest enllaçMés notícies

El Barça desmenteix Rousaud i amenaça d’emprendre accions legals

El club blaugrana nega "categòricament" que algú hagi "posat la mà a la caixa" com ha assegurat l'exvicepresident institucional i deixa ben clar que Bartomeu no pensa dimitir

Dimiteixen sis directius del Barça

Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia renuncien al seu càrrec i deixen molt tocat l'equip directiu liderat per Josep Maria Bartomeu

Nou comentari