Món Esport
Nova exhibició de De Ligt i De Jong a Europa
  • CA

L’aparador de la Champions League permet a jugadors de tota Europa mostrar les seves millors virtuts davant els aficionats i, sobretot, els observadors dels millors equips del món. Matthijs De Ligt (central) i Frenkie De Jong (migcampista) segueixen sense desaprofitar els partits de la màxima competició internacional entre clubs per demostrar que tenen nivell suficient per triomfar al Camp Nou. Aquest dimarts, la victòria en l’últim sospir de l’Ajax d’Amsterdam contra el Benfica va mostrar una nova exhibició dels dos futbolistes que ocupen les primeres planes de l’agenda del Barça.

 

Els fitxatges poden sortir millor o pitjor; les circumstàncies són imprevisibles i una bona feina als despatxos no sempre acaba tenint continuïtat a la gespa. El Barça de bàsquet és un clar exemple d’això. Si bé és cert que la planificació de la secció ha estat dolenta durant molt temps, no ho és menys que la feina no s’ha fet tan malament com el rendiment final de les incorporacions ha demostrat. Ningú pot assegurar al 100% que De Ligt i De Jong tindran una carrera plena d’èxits si firmen un contracte amb els culers… però la realitat és que, de qualitat, en tenen de sobres per aconseguir-ho. És el mateix cas que Arthur. Arribarà més o menys lluny, però el denominat ‘Estil Barça’ el porta a la sang i ningú li ho pot negar.

 

Contra el Benfica portuguès, De Jong va completar 77 passades amb un 83% d’encert, mentre que De Ligt en va fer 58, de les quals 49 van arribar a bon port (84%). El migcampista i el central van ser el tercer i quart màxims passadors del seu equip, respectivament. El primer, que va jugar d’interior esquerre, va acaronar la pilota com ningú, va agafar amb autoritat el timó dels d’Erik ten Hag i va ser l’encarregat de fer més passades de mèrit. El segon va ser vital per mantenir la porteria a zero –va refusar una pilota des de la mateixa línia de gol i va tapar dos xuts perillosos dels davanters rivals–. Ambdós van disputar els 94 minuts que va durar el matx.

 

Els números els avalen, però el més destacable del que ambdós jugadors estan demostrant no té res a veure amb les passades que puguin fer, els gols que salvin o els que converteixin, sinó que es tracta d’una qüestió d’actitud: amb només 19 i 21 anys, respectivament, De Ligt i De Jong capitanegen un dels millors equips d’Holanda (el central ho fa literalment, ja que porta el braçalet des del gener del 2017, pocs mesos després d’estrenar la majoria d’edat) i s’erigeixen com a dos dels efectius més rellevants del conjunt d’Amsterdam. Els seus importants rols dins dels terrenys de jocs i fora d’aquests són indiscutibles i palesen, al mateix temps, la insòlita personalitat que tenen a pesar de la seva joventut.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa