Nou episodi lamentable de racisme i feixisme al futbol

Durant entre Bulgària i Anglaterra, els afeccionats locals es van dirigir a futbolistes anglesos amb càntics desagradables

El futbol torna a viure un episodi enrojolant. Aquest dilluns, durant el partit entre Bulgària i Anglaterra, que va finalitzar amb triomf visitant voluminós (0-6) gràcies a les dianes de Rashford, Kane, Barkley (2) i Sterling (2), els afeccionats locals van dirigir-se a diferents futbolistes d’Anglaterra amb càntics racistes. Alguns seguidors de l’estadi, a més, van imitar els sorolls dels micos i van fer símbols feixistes durant el partit.

Després de molts avisos per megafonia i l’expulsió d’alguns afeccionats, el compromís corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2020 es va poder disputar amb normalitat a la represa, però en dos moments puntuals de la primera part l’àrbitre va haver, fins i tot, d’aturar el duel. Després del partit, per si no n’hi havia prou, el seleccionador de Bulgària, Krasimir Balakov, va acusar Anglaterra de tenir un problema amb el racisme més greu que el del seu país. Res més enllà de la realitat: l’estadi búlgar ja tenia una sanció de 5.000 seients clausurats per episodis xenòfobs durant l’aturada de seleccions del mes de setembre.

L’episodi lamentable ha tingut conseqüències: aquest dimarts, Borislav Mihailov, president de la Unió Búlgara de Futbol ha presentat la seva dimissió després que li ho hagin sol·licitat des del govern del país. “És inacceptable per a Bulgària, un dels països més tolerants del món i on gent de diferents ètnies i religions viuen en pau, ser associat amb racisme i xenofòbia”, ha comunicat Boyko Borissov, Primer Ministre del país, a través de les xarxes socials. Arran dels fets succeïts, la UEFA ha demanat als governs d’Europa que ajudin a eradicar el racisme: “Les federacions de futbol no poden resoldre soles aquest problema. Els governs també han de fer més en aquest àmbit. Només treballant plegats en nom de la decència i l’honor podrem progressar”.

Més informació

Nou comentari