Món Esport
Mourinho paga la seva crisi de resultats amb un periodista
  • CA
Mourinho, durant la roda de premsa al Manchester United-València | EFE

José Mourinho no entén de moments a l’hora d’encarar les rodes de premsa. És igual que el seu equip vagi bé o no: les desconsideracions als periodistes seguiran sent un denominador comú en les seves compareixes públiques. En la darrera, prèvia al partit entre el Manchester United i el València a Old Trafford, i davant els dubtes sobre la seva continuïtat, l’entrenador dels red devils ha atacat el periodista que va informar que Zidane podria ser el seu substitut. “A darrere teu tens la persona que ho ha escrit. Gira’t i pregunta-li-ho a ell”, ha respost quan ha estat qüestionat pel tècnic francès.

 

A més, Mourinho ha deixat clar que no es veu fora del club anglès “en absolut” tot i que els resultats estan molt lluny de les expectatives (el United està a nou punts del Manchester City de Pep Guardiola). Aquesta és la roda de premsa íntegra:

 

Com està l’equip després de la derrota contra el West Ham?

És una setmana important. Els que estem aquí tenim l’oportunitat de disputar un gran partit. No tothom pot jugar la Champions.

Com va ser la reacció dels jugadors després de la derrota contra el West Ham?

Tots els futbolistes són diferents. Ningú és igual i hi ha diferents reaccions. A vegades el que veus no és el que realment senten, però jo veig gent trista, gent que sembla que no hagi perdut cap partit, gent que està més o menys bé… Tot normal.

Alexis Sánchez només ha jugat seixanta minuts. Com el veu?

Com el veus tu? (li pregunta al periodista)

Que li falta crear més.

Estic d’acord amb tu.

Creu que compta amb el suport del vestidor?

Ja ho he dit en alguna entrevista. Després de 20 anys en el futbol, i encara que no sóc el nen que era abans, no crec que els jugadors no són honestos. Ja vaig dir en un canal que té comentaristes que van ser professionals del futbol que els preguntés a ells si alguna vegada havien anat a un partit sense deixar-s’ho tot. Quan algú em digui el contrari canviaré d’opinió, però fins llavors pensaré que els futbolistes sempre volen donar-ho tot. Una altra cosa és el rendiment.

Però les estadístiques diuen que…

Però les estadístiques són les estadístiques. Una cosa és l’estadística i una altra l’ésser humà.

Si els jugadors són honestos, quina és la raó del seu mal moment? Culpa seva, col·lectiva…?

Efectivament, és quelcom col·lectiu. No guanyar partits és responsabilitat de tothom. El rendiment és conseqüència de molts factors. Tots els treballadors del club tenen un paper, fins i tot l’encarregat del material té un rol. Quan guanyem, guanyem tots. I quan perdem, també. La responsabilitat és compartida.

Què pot canviar vostè per fer-ho millor?

El que jo puc fer ja ho faig. Milloraré les coses que depenen de mi i la meva feina.

Ha dit que després del partit contra el West Ham veu jugadors a qui els és igual la derrota?

No sé com dir-ho en anglès. És una forma de dir-ho, a vegades el que sembla no s’ajusta a la realitat. Pots riure estant trist o pots tenir una mala cara i ser un actor fantàstic. A vegades el que seu des de fora no té res a veure.

Però creu que a algú li és igual?

Crec que a alguns els importa més que a altres.

Ha parlat amb Zidane per dir-li que estigui tranquil?

Pregunta-li al periodista que està a darrere teu, que és qui ha escrit això. Ell ho ha escrit després de mirar el meu telèfon.

És el moment més difícil que estàs vivint com a entrenador?

No ho sé.

Creu que pot perdre el seu lloc?

No. En absolut.

A Espanya pensen que està fracassant com a tècnic. Què els contesta?

Jo puc dir que els grans èxits de l’any passat de l’Atlètic de Madrid són el meu èxit de fa dos anys.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa