Món Esport
Milionària donació de la FIFA a l’OMS per lluitar contra el coronavirus

El Consell de la FIFA, reunit aquest dimecres per abordar les “circumstàncies excepcionals” creades pel brot de coronavirus, ha aprovat diverses mesures com la donació de 10 milions de dòlars (9,2 milions d’euros) a l’Organització Mundial de la Salut i la creació d’un grup de treball amb les diferents Confederacions continentals per coordinar la resposta global a la pandèmia.

La FIFA ha aprovat la inclusió de l’Eurocopa i la Copa Amèrica en el calendari internacional de partits del 2021 –ambdues competicions entre els dies 11 de juny i 11 de juliol– i ha ajornat per a “una etapa posterior” la seva decisió sobre la reubicació del nou Mundial de Clubs, inicialment previst per a aquestes mateixes dates.

A més, ha anunciat la creació d’un grup de treball entre la FIFA i les Confederacions per “monitorar l’evolució de la situació, treballant en estreta col·laboració i acordant un enfocament coordinat que abordi les conseqüències d’aquesta pandèmia”. Aquest grup avaluarà “la necessitat d’esmenes o dispenses temporals al Reglament de la FIFA sobre l’estat i la transferència de jugadors per protegir els contractes dels futbolistes i els clubs i ajustar els períodes de registre de jugadors”, ja que les competicions de clubs podrien acabar més tard del 30 de juny, quan solen expirar els contractes dels futbolistes.

En el pla econòmic, la FIFA donarà 10 milions de dòlars al Fons de Resposta Solidària Covid-19 de l’Organització Mundial de la Salut” i treballarà “juntament amb l’OMS per garantir que aquests diners s’utilitzin per donar suport a la lluita contra el virus en totes les regions del món”.

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ha subratllat que “aquesta situació excepcional requereix mesures i decisions excepcionals”. “M’agradaria donar les gràcies a tots els presidents de les Confederacions per les seves contribucions i esforços positius. La FIFA es mantindrà en contacte amb totes les parts interessades per avaluar i prendre les mesures necessàries per abordar la varietat de problemes als quals ens enfrontem. Compto amb el suport de tota la comunitat futbolística”, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa