Món Esport
Messi, a la recerca de la seva primera Copa Amèrica
  • CA

Aquesta nit a les 23 arranca a córrer la Copa Amèrica 2021, amb un Messi que liderarà Argentina buscant un títol que la seva selecció no guanya des de 1993. El Brasil-Veneçuela inaugurarà una edició controvertida durant els dies previs pels canvis de seu que ha tingut. Primer Colòmbia va renunciar a ser amfitriona, per la crisi social que viu el país i per la situació pandèmica. El coronavirus també va provocar la retirada d’Argentina. Finalment, les deu millors seleccions del continent lluitaran pel títol al Brasil, com ja van fer el 2019. Els amfitrions són els principals favorits en una edició on Messi espera aconseguir la Copa amb la seva selecció d’una vegada per totes.

Brasil

La Brasil de Tite és la principal favorita, a priori té la mateixa superioritat que França a Europa. Juga a casa i està tornant a dominar el continent. En les classificacions pel mundial de 2022 ha guanyat tots els partits, i amb Neymar, Firmino i Alisson Becker pretén revalidar el títol aconseguit el 2019. De tota manera, Brasil sovint ha quedat per sota les expectatives en els grans torneigs internacionals, sobretot en els últims mundials. La canarinha debuta aquesta nit contra Veneçuela en el partit inaugural.

Neymar és la principal estrella de Brasil | Europa Press

Argentina

Un equip que té Messi sempre està entre els favorits. El millor jugador del món pot canviar partits en qüestió de segons. L’estrella del Barça liderarà com a capità una selecció argentina que buscarà tancar d’una vegada per totes la seva maledicció en les grans competicions. Messi, que ha perdut quatre finals entre Copes Amèrica i Mundials, espera sumar per fi un títol amb la seva selecció. Acompanyant-lo, comptarà amb la col·laboració del ‘Kun Agüero’, nova incorporació blaugrana, Lautaro Martínez i Di María. És un combinat amb molta pólvora a davant, però sovint pateix en defensa. La selecció albiceleste debuta contra Xile aquest dilluns.

Messi tornarà a buscar la Copa Amèrica amb Argentina | Europa Press

Uruguai

La selecció d’Uruguai és la que més Copes Amèrica ha guanyat i sempre se l’ha de tenir en compte. De fet, cap selecció del món ha aixecat més títols entre mundials i copes continentals que el combinat dirigit per Tabárez. De tota manera, el conjunt charrúa ha patit una sequera en les últimes dècades, amb només un títol en 25 anys. Els de Luis Suárez esperen trencar amb aquesta dinàmica i, si bé Brasil o Argentina poden estar un pas per davant, tenen equip per competir de sobres. A banda de l’ex del Barça, Uruguai compta amb jugadors de la talla de Cavani, Godín i Fede Valverde. La celeste debuta contra Argentina la matinada del dia 18.

Luis Suárez espera ampliar el gran palmarès d’Uruguai | Europa Press

Colòmbia

Colòmbia podria ser la tapada d’aquest campionat. No té estrelles tan sonades com Messi, Neymar o Suárez, però ha pogut reunir un equip molt sòlid que ha demostrat ser sobradament capaç de competir contra qualsevol. És una selecció que ha experimentat un gran creixement en els últims anys, tot i que no ho han pogut arrodonir amb un títol. L’única Copa Amèrica que han aconseguit es remunta a 2001. La selecció cafetera estarà liderada per Juan Cuadrado, i compta amb la pólvora de Duvan Zapata i Luis Muriel. En defensa, Rueda ha convocat l’exblaugrana Yerri Mina. Colòmbia debuta contra l’Equador aquesta matinada.

Colòmbia pot aspirar al tíotl amb la pólvora de Duvan Zapata | Europa Press

Xile, Perú, Paraguai…

Poden no tenir estrelles de talla mundial o no sonar en les quinieles, però totes les seleccions parteixen amb les mateixes possibilitats i sorpreses més grans s’han vist en el món del futbol. La selecció de Xile, amb Alexis, Arturo Vidal i Claudio Bravo, ja va donar la campanada contra Argentina en dues edicions consecutives. La Perú de Gareca ja es va plantar a la final del 2019 per sorpresa, i Paraguai a les semifinals del 2015. En aquesta edició, sense equips convidats per primer cop en 20 anys, també hi competeixen Equador, Veneçuela i Bolívia, que són les que a priori parteixen amb més possibilitats.

Perú ja va donar la sorpresa plantant-se a la final de 2019 | Europa Press


Més notícies
Leo Messi, capità de la selecció argentina | Europa Press
La greu situació de la pandèmia a l’Argentina obliga a suspendre la Copa Amèrica
Notícia: La greu situació de la pandèmia a l’Argentina obliga a suspendre la Copa Amèrica
Comparteix
El Brasil serà la nova seu de la competició de futbol
El Girona busca l'ascens | Girona FC
El Girona busca l’ascens contra els seus propis fantasmes
Notícia: El Girona busca l’ascens contra els seus propis fantasmes
Comparteix
El conjunt de Francisco Rodríguez espera contra el Rayo Vallecano guanyar el seu primer play-off

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa