Món Esport
Messi i l’Argentina, contra Brasil i la història recent d’Amèrica
  • CA

L’Argentina contra el Brasil. Messi contra Neymar. El gran clàssic sud-americà tindrà aquesta matinada a les dues una nova edició que decidirà el campió del continent. L’estadi Maracanà serà l’escenari d’una final que desperta passions, i que pot donar-li a Messi un títol amb la seva selecció d’una vegada per totes, després de perdre fins a quatre finals amb una albiceleste que sembla patir una maledicció.

L’Argentina arriba a la final liderada per un gran Messi que té el trofeu entre cella i cella. Després d’aconseguir el primer lloc d’un grup amb seleccions com Uruguai i Xile, el conjunt de Lionel Scaloni va desfer-se de l’Equador amb facilitat als quarts de final. L’albiceleste va patir a les semis per eliminar Colòmbia, a qui va guayar als penals, classificant-se per la quarta final en només set anys. El Brasil, per la seva banda, arriba a la final com a gran favorita després d’imposar-se a Xile i Perú en les eliminatòries. La selecció de Tite espera sumar la seva desena corona en un duel que suposarà el retrobament entre Messi i Neymar.

Argentina i Brasil es disputaran el títol | @ Copa America
Argentina i Brasil es disputaran el títol | @CopaAmerica

La història, desfavorable a l’Argentina

El Brasil-Argentina és tot un clàssic de seleccions, amb una rivalitat equiparable a la del Barça-Madrid. De tota manera, les dades històriques són molt desfavorables a la selecció de Messi, que haurà de lluitar contra el seu propi passat. La canarinha no perd contra l’Argentina en partit oficial des de 2005, en les eliminatòries prèvies al mundial d’Alemanya. En Copa Amèrica, l’albiceleste no s’imposa a la seva màxima rival des de 1991 i encadena sis partits sense guanyar.

De fet, hi ha dos precedents recents de finals entre Argentina i Brasil en les edicions de 2004 i 2007. En la primera, la canarinha es va imposar a penals. En la segona, ja amb Messi a l’equip, el Brasil va aconseguir un contundent 3-0. Després d’això, l’Argentina encara arribaria a dues finals més, les de 2015 i 2016, que perdria contra una sorprenent Xile. A aquestes finals se li ha de sumar la del mundial de Brasil contra Alemanya, la més dura que ha patit la selecció dirigida per Scaloni.

Amb tot, malgrat aquests precedents nefastos, Messi no s’ha rendit i ha aconseguit portar al seu combinat nacional a la cinquena final en 14 anys. Després de quatre medalles de plata amargues, el ’10’ del Barça té l’oportunitat d’acabar per fi amb la maledicció del seu país, que no guanya un títol absolut des de 1993, i aconseguir un títol també amb la seva selecció. Davant hi tindrà un vell conegut, Neymar, que espera repetir l’èxit de l’última edició.



Més notícies
Leo Messi s'abraça amb el porter Emiliano Martínez | @Argentina
Messi jugarà la final de la Copa Amèrica més esperada (1-1)
Notícia: Messi jugarà la final de la Copa Amèrica més esperada (1-1)
Comparteix
Els argentins s'han classificat per al darrer partit de la competició, en el qual s'enfrontaran al Brasil
Neymar celebra el gol de Paquetá | Europa Press
Una meravella de Neymar classifica el Brasil per a la final de la Copa Amèrica (1-0)
Notícia: Una meravella de Neymar classifica el Brasil per a la final de la Copa Amèrica (1-0)
Comparteix
El Perú ha fet mèrits per aconseguir l'empat, però no han pogut marcar el gol que necessitaven

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa