L’exentrenador del València: “El detonant de la meva destitució? Guanyar la Copa al Barça”

Marcelino confirma que el club va ordenar que deixés de banda la Copa del rei per centrar-se en altres competicions

Marcelino García Toral s’ha mostrat convençut que el “detonant” de la seva destitució com a tècnic del València va ser “guanyar” la Copa del Rei contra el Barça la passada temporada, ja que des del club hi havia l’ordre de “rebutjar” el torneig per centrar-se en altres competicions.

“Estic segur, no en tinc cap dubte, que el detonant d’aquesta situació va ser la Copa. Durant la temporada vam rebre missatges directes i a través d’altres persones que havíem de rebutjar la Copa“, ha assenyalat aquest divendres davant els mitjans de comunicació en una roda de premsa en un hotel de la capital del Túria. A més, ha revelat la seva “sorpresa” en veure que el propietari de l’entitat, Peter Lim, el va felicitar en la seva visita a Singapur per l’actuació de l’equip en la Lliga de Campions, però no per la consecució de la Copa, èxit pel qual tampoc van ser felicitats el mateix dia de la final a Sevilla.

L’afició volia lluitar per la Copa i intentar guanyar-la; els futbolistes volien lluitar per ella i tenien la convicció de guanyar-la. No tinc cap dubte que guanyar la Copa va ser el detonant d’aquesta situació. Qui m’ho havia de dir?”, ha declarat. El preparador asturià, visiblement emocionat, ha tingut paraules especials d’agraïment per al director general del València, Mateu Alemany, al qual ha agraït la “confiança” que va dipositar en ell. “Des del consens vam aconseguir un projecte guanyador. La relació amb Mateu ha traspassat el terreny professional per ser una amistat personal”, ha indicat.

Precisament, va ser ell qui li va transmetre la decisió de club, que tenia pensat comunicar-li-ho per carta. “En principi la idea era que dos empleats del club em donessin una carta, però Mateu va voler informar-me de la situació personalment perquè ell havia estat qui m’havia portat aquí“, ha revelat. Amb la seva marxa posa fi a “dos anys meravellosos a València i al València”. “Hem tingut el privilegi de gaudir d’un grup de jugadors increïble, que ens han fet campions de Copa, ens han classificat dos anys seguits com el quart millor equip d’Espanya. Sempre els portaré a cor”, ha subratllat entre llàgrimes.

Marcelino també s’ha acomiadat dels seguidors valencianistes. “El dia de la presentació em vaig comprometre amb l’afició del València que faria que se sentís orgullosa de l’equip. La promesa l’hem complert i els objectius els hem superat. Ens emportem l’afecte d’una gran afició que ens va donar suport des que vam arribar, ens sentim orgullosos d’ella. Sempre agraïts”, ha conclòs.

Més informació

Nou comentari