Diego Armando Maradona, mite del futbol argentí, ha estat enterrat la matinada d’aquest divendres al cementiri de Bella Vista, a 40 quilòmetres de la Casa Rosada, on les últimes hores s’ha celebrat un últim adeu a El Pelusa que ha hagut de ser suspès pel caos i els aldarulls que s’han produït a la seu del govern del país sud-americà. Després de morir dimecres passat per una aturada cardiorespiratòria, el ‘10’ ja descansa en pau.

Al costat de Doña Tota i Don Diego, els seus pares i màxima motivació per convertir-se en una estrella del futbol, les restes mortals del campió del món a Mèxic l’any 1986 ja descansen. La cerimònia religiosa íntima, en la qual només hi han acudit al voltant de 30 persones –la seva família més propera i diverses autoritats–, ha contrastat amb el comiat per part de la població argentina, que s’ha desbordat completament.

El govern argentí ha ofert la Casa Rosada per una vetlla que ha començat sense incidents, però que ha acabat amb caos, aldarulls al carrer i fins i tot algun assalt a la seu central. Els problemes han començat quan la policia ha hagut d’establir un tall per impedir l’entrada d’una gran quantitat de fanàtics per una qüestió horària. Llavors ha començat una disputa entre els afeccionats i els cossos de seguretat als voltants de la Plaza de Mayo i zones limítrofes. Els cossos de seguretat han carregat amb bales de goma, tancs d’aigua i gas lacrimogen. Una part de la immensa multitud ha respost amb el llançament de pedres i ampolles.

Inicialment s’ha decidit que donarien tres hores més a la vetlla i que l’adeu s’acabaria a les set de la tarda hora local, però la creixent situació de caos als carrers i a les portes de la seu del govern ha obligat les autoritats a tancar la Casa Rosada, amb gent intentant colar-se –alguns d’ells amb èxit– per les finestres i altres portes. El president de l’Argentina, Alberto Fernández, s’ha arribat a apropar a una de les tanques de la seu governamental per demanar calma, però la vetlla s’ha hagut d’acabar suspenent i el fèretre ha estat traslladat al cementiri de Bella Vista acompanyat de milers de persones.

El desplegament policial al voltant de la zona ha permès un final tranquil després d’un dia de bogeria que finalment ha esquivat qualsevol desgràcia fruit d’una organització desbordada en el context de la pandèmia del coronavirus. Maradona descansa en pau al costat dels seus pares, pels quals va lluitar per donar-los una vida millor fins que es va convertir en una llegenda de l’Argentina i del futbol mundial.Més notícies

Festa argentina a Barcelona per acomiadar Maradona

Molts dels participants no han seguit les normes contra la Covid-19 tot i la presència policial al voltant

Retiren el fèretre de Maradona de la Casa Rosada per greus incidents i aldarulls

L'enfrontament entre els cossos de seguretat i els fanàtics de l'exfutbolista ha provocat la suspensió de la vetlla

Nou comentari